Acasă Politic Bucuresti: Ambasadorul Israelului: “Noi investim foarte mult in cercetare si dezvoltare pentru...

Bucuresti: Ambasadorul Israelului: “Noi investim foarte mult in cercetare si dezvoltare pentru ca ne bazam pe bunul cel mai de pret – factorul uman”

DISTRIBUIȚI

 – 111359 – 28062012 – “Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihail M. Vlasov, a primit vizita de curtoazie a ambasadorului Statului Israel, Dan Ben – Eliezer,  insotit de consilierul economic Arnon Arbel. Aceasta vizita de curtoazie a avut loc la scurt timp dupa desfasurarea la 3 iunie 2012 a adunarii generale extraordinare a membrilor Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, presedintele Camerei Nationale ales pentru un nou mandat de 5 ani folosind acest prilej pentru a-i prezenta oficialului israelian organele de conducere  alese si obiectivele pentru mandatul 2012 – 2017.

Printre obiectivele Sistemului Cameral din Romania, preocuparea pentru consolidarea relatiilor bilaterale cu Statul Israel ocupa un loc prioritar, nu numai din perspectiva oportunitatilor de afaceri pe care comunitatile de afaceri din Romania si din Israel le pot valorifica, dar si prin prisma radacinilor adanci ale legaturilor prietenesti statornicite de-a lungul anilor intre cele doua state.

Ambasadorul Statului Israel a reiterat legaturile profunde existente intre Statul Israel si Romania, o baza solida pentru o dezvoltare mai sustinuta a comertului bilateral, indeosebi in domeniile economic, al cercetarii si dezvoltarii, al agriculturii, mediului, IT&C si nu in ultimul rand al turismului. De altfel, turismul s-a aflat pe agenda de discutii a diplomatului israelian propunand o abordare mai pragmatica a acestui sector foarte atractiv prin obiectivele turistice si locurile sfinte din Israel.

Oficialul israelian a amintit ca pe langa actiunile de promovare a comertului la care in general oamenii de afaceri din Romania si din Israel participa – schimb de misuni economice, targuri si expozitii  – exista necesitatea impulsionarii si si stimularii cooperarii economice, intrucat volumul schimburilor bilaterale de numai aprox. 400 milioane dolari, nu reflecta potentialul real al cooperarii romano-isreliene. Dezbaterea modalitatilor de accelerare a cresterii comertului bilateral a constituit o alta tema predilecta in cadrul acestei intrevederi.  

In acest sens Ambasadorul Statului Israel a subliniat: „Exista sanse sa creasca exportul de produse fabricate in Romania pe piata israeliana pentru ca relatiile inter-umane detin un rol esential datorat puternicii comunitati de israelieni din Romania stabilita in Israel”.

Pentru a da un imbold a celor mentionate diplomatul israelian a mai subliniat in incheiere „Cu toate ca Israelul este lipsit de resurse mineraliere si nu dispune de atatea bogatii naturale precum Romania, Statul Israel este al treilea Stat din lume dupa SUA si Canada care investeste cel mai mare procent din Produsul Intern Brut in cercetare si dezvoltare, pentru ca noi ne bazam pe bunul cel mai de pret, si anume factorul uman “. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.