Acasă Politic Bucuresti: Avocatii lui Nastase au depus o contestatie in anulare

Bucuresti: Avocatii lui Nastase au depus o contestatie in anulare

DISTRIBUIȚI

111244 – 25062012 –   Avocatii lui Adrian Nastase au depus o cerere de contestatie in anulare a condamnarii la inchisoare cu executare pe care a primit-o acesta, unul dintre motive fiind acela ca s-a implinit termenul de prescriere al faptei. „Am sustinut ca s-a implinit termenul de prescriptie la 10 iunie 2012. Cum a motivat instanta nu avem cunostinta; urmeaza sa se faca motivarea deciziei. S-a implinit termenul de prescriptie. Instanta de fond a adaugat la termenul de prescriptie un termen adaugat de ea de inca 8 luni si 20 de zile, e un termen pe care l-am apreciat nelegal”, a declarat Ion Cazacu, avocatul lui Nastase, precizand ca celelalte motive vor fi expuse in cerere. „Legea ne ofera si posibilitatea sa cerem suspendarea pedepsei pana la solutionarea contestatiei,

lucru pe care l-am facut”, a spus avocatul.

De asemenea, avocatul a informat si ca au primit o hartie de la Politia Romana prin care s-a anuntat inceperea unei proceduri in cazul Nastase, desi nu stie despre ce e vorba.

„Maine dimineata avem o procedura deschisa de IGPR, nu cunosc despre ce e vorba, probabil ca pun niste intrebari sau deschid o cale procedurala”, a mai precizat Cazacu.

Avocatul fostului premier considera ca un eventual transfer al acestuia la spitalul penitenciarului Rahova prezinta riscuri medicale.

„Trebuie asigurate absolut toate conditiile sa nu se intample vreun accident: Nu fac niciun fel de presupuneri. Cand un om sufera de asemenea boli sau astfel de accident, transferul lui Nastase la Rahova comporta riscuri medicale”, e de parere Cazacu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.