Acasă Politic Bucuresti: Cristian Preda: “Situatia PDL pare a fi mai grava decat credeam”

Bucuresti: Cristian Preda: “Situatia PDL pare a fi mai grava decat credeam”

DISTRIBUIȚI

111005 – 15062012 – Eurodeputatul PDL Cristian Preda se teme ca situatia in care se afla partidul sau dupa rezultatele dezastruoase la alegerile locale din 10 iunie este mai grava decat parea la prima vedere.

“Nu am participat la reuniunea Colegiului Director al PDL, nefiind membru al acestui for. Din informaţiile de care dispun în acest moment, situaţia pare a fi însă mai gravă decât credeam zilele trecute. Tensiunile sunt mai numeroase decât simpla opoziţie dintre cei care au reuşit să câştige şi respectiv cei care au pierdut la locale. Viaţa politică de după 1989 nu a mai cunoscut o asemenea tensiune în sânul unui partid. E evident că avem de-a face cu o criză majoră, de vreme ce singura majoritate clară este cea care a impus demisia întregului BPN.
E nevoie însă de o decizie la fel de promptă referitoare la viitor, nu doar la trecut.
Iar viitor înseamnă – dincolo de repere electorale inevitabile (alegeri parlamentare şi un posibil scrutin prezidenţial anticipat) – un proiect politic veritabil. Acum doi ani, preşedintele ţării le-a spus membrilor PDL că trebuie să se pregătească pentru epoca post-Boc, ca şi pentru epoca post-Băsescu. Puţini au fost cei care au înţeles că era vorba despre un proiect, nu despre o persoană (sau două). şi mai puţini au fost cei care au realizat că spusele lui Băsescu erau valabile, de fapt, pentru întreaga societate, nu doar pentru partidul pe care îl condusese la victorii. Acum, timpul nu mai are răbdare nici cu PDL, nici cu Traian Băsescu. E nevoie de echilibrarea scenei politice, e nevoie de reprezentarea celor care nu se recunosc în USL, e nevoie de ieşirea din izolarea faţă de celelalte forţe politice, e nevoie de moderaţie, consistenţă şi decenţă”, scrie Cristian Preda într-o postare pe blogul personal. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.