Acasă Politic Bucuresti: Deputatii desfiinteaza posturile de vicepresedinti ai ICR create de Guvernul Boc

Bucuresti: Deputatii desfiinteaza posturile de vicepresedinti ai ICR create de Guvernul Boc

DISTRIBUIȚI

111093 – 19062012 – Camera Deputatilor a respins marti ordonanta de urgenta a Guvernului Boc prin care se infiintasera doua posturi de vicepresedinti la Institutul Cultural Roman (ICR), numiti apoi in functie de catre Presedintele Romaniei. Ordonanta de urgenta a fost respinsa cu 139 de voturi impotriva, 17 pentru si 20 de abtineri. Camera Deputatilor este for decizional in acest caz.„Conducerea operativa a Institutului este asigurata de un presedinte, cu rang de secretar de stat, numit si revocat din functie de Presedintele Romaniei; in activitatea sa de conducere, presedintele este ajutat de 2 vicepresedinti, cu rang de subsecretar de stat, numiti si revocati din functie de Presedintele Romaniei, la propunerea presedintelui Institutului”, se arata in textul ordonantei de urgenta.

Cei doi vicepresedinti ai ICR sunt Mircea Mihaes si Tania Radu.

De asemenea, ordonanta preciza ca mandatul vicepresedintilor este de 4 ani, cu posibilitatea de a fi reinnoit. „Functia de vicepresedinte al Institutului este incompatibila cu calitatea de membru al unui partid politic”, se mai arata in textul ordonantei de urgenta din 31 august 2011.

Mai mult, ordonanta care a fost respinsa de catre Camera Deputatilor prevedea ca „organul care asigura conducerea executiva” sa fie un comitet director, alcatuit din sapte membri. Totodata, in ordonanta de urgenta era precizat ca unul dintre membri trebuia sa fie presedintele Institutului, doi erau vicepresedintii, iar restul de patru membri erau numiti de presedinte dintre persoanele cu functii de conducere din aparatul propriu al Institutului. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.