Acasă Politic Bucuresti : Elevii care nu au susţinut luni proba C la Bacalaureat...

Bucuresti : Elevii care nu au susţinut luni proba C la Bacalaureat pot fi evaluaţi miercuri

DISTRIBUIȚI

111277 – 26062012 – Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului anunţă că în cursul zilei de de luni, 25 iunie, absolvenţii clasei a XII-a de la Grupul Şcolar agricol Hemeiuş din Bacău nu au putut susţine proba C, respectiv proba de audiţie şi scris (evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională), deoarece directorul unităţii, Mihai Laslău, a decis ca proba să nu aibă loc. Conform declaraţiei sale, directorul şcolii s-a bazat pe informaţiile eronate ale informaticianului unităţii din unitatea de învăţământ şi nu pe metodologia de bacalaureat, pentru a cărei însuşire integrală a semnat olograf. Având în vedere prejudiciile aduse candidaţilor la examenul de bacalaureat, secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar şi preşedinte al Comisiei Naţionale de Bacalaureat a dispus deschiderea unei anchete la nivelul ISJ Bacău. Ca urmare, conducerea inspectoratului urmează să decidă în cursul zilei de marţi, 26 iunie, ce măsuri administrative se impun. Precizăm că domnul Mihai Laslău ocupă funcţia de director prin delegaţie şi nu prin concurs.

O situaţie similară s-a înregistrat în judeţul Gorj, la Grupul Şcolar din Bustuchini, unde directorul nu a programat proba în data de 25 iunie pentru audiţie şi scris, aşa cum precizează în mod clar metodologia de bacalaureat. Şi în acest caz, inspectoratul şcolar judeţean a deschis o anchetă, urmând să decidă sancţiunile administrative necesare. Directorul Ioan Pană ocupă funcţia prin delegaţie şi nu prin concurs. Atât elevii din Gorj, cât şi cei din Bacău vor putea susţine proba C miercuri, 27 iunie, cu subiecte de rezervă.

Conform raportărilor înregistrate la Ministerul Educaţiei elevii care nu au reuşit să susţină astăzi proba C din motive de sănătate sau pentru că au întârziat din cauza problemelor de transport vor fi evaluaţi tot miercuri, 27 iunie. Situaţii de acest tip s-au înregistrat în municipiul Bucureşti şi judeţele Alba, Brăila, Botoşani, Buzău, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Mehedinţi, Maramureş, Timiş, Teleorman. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.