Acasă Politic Bucuresti: Hidroelectrica renunta la unul dintre “baietii destepti

Bucuresti: Hidroelectrica renunta la unul dintre “baietii destepti

DISTRIBUIȚI

111294 – 26062012 – Administratorul judiciar al Hidroelectrica a denuntat contractul cu unul dintre „baietii destepti” din energie. Contactat de HotNews.ro, Remus Borza, partener in firma Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a afirmat ca a fost denuntat contractul cu Europec, urmand sa fie oprita furnizarea energiei electrice catre companie incepand cu aceasta noapte, orele 0.00. Motivul denuntarii este ca Europec nu a mai efectuat plati pentru energia achizitionata inca din ianuarie acumuland datorii de circa 37 de milioane de lei. Insa, prejudiciul este mult mai mare in conditiile in care pretul de achizitie a fost sub cel de pe piata. „Valoarea totala a prejudiciului este de 118 milioane de lei”, a precizat Borza, citat de Hotnews.ro. Despre soarta celorlalte contracte bilaterale, Borza a spus: „Toate la timpul lor”. 

Remus Borza a afirmat ca in 2011 pretul din contractul cu Europec era de 141 lei/MWH, in timp ce „pretul de referinta era de 224 lei/MWh”. Diferenta reprezinta un prejudiciu. Trebuie mentionat ca din punct de vedere cantitativ,este unul dintre cele mai mici contracte incheiate cu „baietii destepti”, iar pretul este printre  cele mai mari. Europec a cumparat anul  trecut circa 320,8 mii MWh la un pret mediu de 141 lei/MWh. De exemplu, Alro a cumparat 2,5 milioane MWh cu un pret mediu de 129 lei/MWh, Energy Holding 2,15 milioane MWh cu 130 lei/Mwh, Alpiq RomEnergie (fost EHOL Distribution) 1,5 milioane MWh cu 130 lei/Mwh etc.

Borza a mai spus ca „baietii  destepti” se pot inscrie la masa credala si ca pot cumpara creante de la banci. „Insa, nicio banca nu cred ca este dispusa sa vanda creante”, a precizat  Borza. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.