Acasă Politic Bucuresti: Ion Iliescu sustine organizarea alegerilor parlamentare in octombrie

Bucuresti: Ion Iliescu sustine organizarea alegerilor parlamentare in octombrie

DISTRIBUIȚI

110645 – 01062012 – Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, crede că ar fi bine ca alegerile parlamentare să fie organizate mai devreme, în luna octombrie.Întrebat în legătură cu constituţionalitatea devansării alegerilor parlamentare, Ion Iliescu a răspuns: „Nu ştiu. Trebuie să se poată. Constituţia este opera oamenilor şi dacă există un consens general al partidelor este practic bine”.Pe de altă parte, Ion Iliescu a invocat faptul că au o dată fixă pentru organizarea alegerilor prezidenţiale.”Noi, pentru că am avut preocuparea pentru ca să fie mandatul complet de patru ani, s-a tot deplasat data alegerilor în timp”, a adăugat Iliescu.În opinia sa, dacă data alegerilor ar fi fixă în România, lucrurile ar intra într-o anumită normalitate.


Ion Iliescu a participat, vineri, la Romexpo la lansarea de către Institutul Revoluţiei Române din decembrie 1989, a volumului „Constituţia României 1991. Documente” (vol. II), de Teodora Stănescu Stanciu şi Gheorghe Neacşu.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, joi seară, că alegerile parlamentare ar trebui organizate în luna octombrie, astfel încât noul Guvern să îşi poată promova în Parlament proiectul de buget cel târziu în luna noiembrie, spunând că speră să ajungă cu PDL la un acord politic în acest sens. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.