Acasă Politic Bucuresti: Judeţul Vaslui – poartă principală pentru tranzitarea mărfurilor între Europa şi...

Bucuresti: Judeţul Vaslui – poartă principală pentru tranzitarea mărfurilor între Europa şi Asia

DISTRIBUIȚI

110920 – 13062012 – Senatorul Cristian David, preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, a avut marţi o întâlnire cu Huo Yuzhen, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România.

În contextul excelentelor relaţii bilaterale de cooperare existente la nivel guvernamental şi parlamentar, David a adus în discuţie necesitatea colaborării la nivel regional, între regiunea de nord-est din ţara noastră (unde este localizat şi colegiul electoral al senatorului David) şi provincii din China.

Preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Senatului a făcut o expunere detaliată a principalului domeniu de cooperare avut în vedere, şi anume domeniul agricol şi al viticulturii, evidenţiind avantajul faptului că valorificarea acestui potenţial se poate face pe o zonă de navigaţie care leagă regiunea de Dunăre şi Marea Neagră. Fiind frontieră estică a Uniunii Europene, regiunea de nord-est poate deveni o zonă de distribuţie şi transport logistic în cadrul fluxului comercial care leagă Europa Occidentală şi Orientul Îndepărtat. Astfel, judeţul Vaslui va constitui o poartă principală prin care vor tranzita mărfurile între cele două continente. În acest context, a fost evocat şi proiectul readucerii râului Prut în rândul căilor de navigaţie din România.

Ambasadorul chinez a subliniat interesul ţării sale pentru acest tip de colaborare, afirmând întreaga sa disponibilitate pentru o mai bună cunoaştere a potenţialului economic al regiunii şi acordarea unui sprijin activ pentru stabilirea de legături între regiune şi provincii cu un profil economic asemănător din China. Partea chineză a subliniat necesitatea unei colaborări internaţionale, la nivelul statelor din Europa Centrală şi de Est, în vederea implementării, în parteneriat cu China, a unor proiecte de infrastructură de mare anvergură.

Cristian David a adresat ambasadorului Huo Yuzhen invitaţia de a vizita regiunea de nord-est, invitaţie acceptată de către diplomatul chinez. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.