Acasă Politic Bucuresti: Masa rotunda privind dezvoltarea antreprenoriatului in turism in regiunile Bucuresti-Ilfov şi...

Bucuresti: Masa rotunda privind dezvoltarea antreprenoriatului in turism in regiunile Bucuresti-Ilfov şi Sud-Muntenia

DISTRIBUIȚI

110747 – 06062012 –  Asociaţia Europeană pentru o Viaţă mai Bună, în calitate de beneficiar al proiectului „CeReRe în Turism – Centre Regionale de Resurse în Turism şi Servicii Integrate pentru stimularea antreprenoriatului în sectorul turismului” a organizat pe 5 iunie 2012, la Bucureşti, primul eveniment de promovare şi informare de la lansarea serviciilor Centrului Regional de Resurse în Turism deschis pentru regiunile Bucureşti-Ilfov şi Sud-Muntenia.

Masa rotundă a avut ca scop principal aducerea în atenţia opiniei publice a două teme de actualitate, relevante pentru dezvoltarea turismului românesc, respectiv dezvoltarea unui nou tip de marketing în turism, din perspectiva managementului integrat al destinaţiei turistice, precum şi importanţa formării profesionale a angajaţilor din domeniu.

Acestor dezbateri li s-au adăugat o serie de prezentări a tendinţelor care vor influenţa turismul în perspectiva anului 2020, a studiilor de caz relevante pentru subiectul marketingului destinaţiei turistice şi a importanţei serviciilor conexe în creşterea afluxului de turişti, prezentări realizate de experţii proiectului, reprezentanţi ai partenerului trans-naţional Bolt International Consulting, ai partenerului naţional Fundaţia “Amfiteatru”, precum şi de manageri de hotel cu experienţă îndelungată în operarea facilităţilor turistice din Bucureşti.

La eveniment au participat reprezentanţi ai agenţiilor de turism din Bucureşti, directori de hoteluri, experţi în turism, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale din regiunea Sud-Muntenia (din zona Valea Prahovei). O categorie aparte de participanţi a fost reprezentată de actuali şi potenţiali antreprenori în turism, care au participat în mod direct la dezbaterile intense provocate de prezentările oferite şi care şi-au manifestat interesul de a beneficia de serviciile oferite de Centrul Regional de Resurse în Turism Bucureşti. Aceştia au avut ocazia să afle mai multe detalii de la experţii Centrului, care, la rândul lor, au prezentat pe scurt activităţile desfăşurate până în acest moment în cadrul proiectului şi gama de servicii pe care urmează să le asigure pentru regiunile Bucureşti-Ilfov şi Sud-Muntenia. Şi în cadrul acestor discuţii accentul a fost plasat pe problema formării profesionale de specialitate, precum şi pe soluţiile inovatoare de încurajare a antreprenoriatului pe care le propune proiectul “CeReRe în Turism”. Această masă rotundă reprezintă primul eveniment dintr-o serie mai amplă de dezbateri privind dezvoltarea antreprenoriatului în domeniul turismului, menit să contribuie la asigurarea unei dezvoltări comunitare durabile şi la creşterea vizibilităţii şi conştientizării importanţei serviciilor oferite de centrele regionale de resurse deschise în cadrul proiectului “CeReRe în Turism”. – www.promptmedia.ro

 

 

 

 

 

 


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.