Acasă Politic Bucuresti: Ministrul de Interne explica de ce a retras paza de la...

Bucuresti: Ministrul de Interne explica de ce a retras paza de la salonul lui Adrian Nastase

DISTRIBUIȚI

111238 – 25062012 – Ministrul de Interne, Ioan Rus, a decis sa retraga paza de la salonul unde este internat Adrian Nastase, dupa ce a aflat ca procedura de punere in executare a mandatului de incarcerare nu fusese indeplinita.„A fost singurul moment din existenta mea cand am gandit ca Monica Macovei, ca de vreme ce s-a dat mandatul, lipseste vizita medicala, dar de fapt era in spital; deci o vizita medicala se facuse, totul putea fi asimilat cu faptul ca s-au incheiat procedurile si Adrian Nastase era in prima zi de detentie”, a spus ministrul, duminica seara, la Realitatea TV. Ioan Rus a adăugat ca ulterior politistii s-au adresat Tribunalului Bucuresti, care le-a raspuns ca procedurile nu au fost finalizate, motiv pentru care a fost retrasa paza de la salonul in care se afla Nastase.

 

„A doua zi, pentru a nu gresi, ne-am adresat Tribunalului pentru a ne spune care considera dansii ca este statutul lui Nastase in aceasta situatie. Ei ne-au raspuns operativ ca dat fiind faptul ca nu s-au finalizat inca toate procedurile, nu este inca in detentie. De aceea, in prima faza, am avut paza si la salon, si la sectia unde este internat, apoi a doua zi dupa ce ni s-a comunicat ca nu este asa, am retras paza de la salon, pentru ca el nu era detinut. Au ramas doi politisti acolo. Structura din ministere care se ocupa de acest lucru, Politia Capitalei, s-a adresat spitalului ca sa ne comunice care este starea de sanatate, pentru ca in aceasta perioada avand statut de pacient, nu putem finaliza procedurile de materializare a acelui mandat”, a spus Rus.

Ministrul de Interne a mai spus ca zilele in care Adrian Nastase se afla internat la Spitalul Floreasca nu se scad din mandat si ca, in momentul in care medicii vor stabili ca poate fi transportat, va fi mutat la penitenciar.

„In momentul in care comisia medicala ne va spune ca pacientul poate fi transportat, se materialiteaza acea parte a mandatului care nu a fost executata pana in acest moment, urmand sa fie dus la spitalul-penitenciarului sau daca e perfect sanatos, la penitenciar. Zilele acestea nu se numara la mandat. Nu-si executa o parte din pedeapsa. Tribunalul ne-a comunicat ca nu. Executarea pedepsei incepe din momentul in care a facut vizita medicala la penitenciar, se face proces-verbal, primeste un numar matricol”, a explicat Rus. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.