Acasă Politic Bucuresti: Mircea Diaconu e incompatibil

Bucuresti: Mircea Diaconu e incompatibil

DISTRIBUIȚI

111090 – 19062012 – Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au decis marti, definitiv si irevocabil, ca ministrul Mircea Diaconu s-a aflat in incompatibilitate intre anii 2008 si 2011 cand a fost si senator si director al Teatrului Nottara. ICCJ a dat dreptate astfel Agentiei Nationale de Integritate (ANI), care daduse o decizie similara pe care Diaconu a atacat-o in justitie. Ca urmare a acestei decizii, Mircea Diaconu pierde atat postul de ministru al Culturii, cat si functia de senator. De asemenea, potrivit legii, el nu va mai putea ocupa o functie publica timp de trei ani. Atat Mircea Diaconu, cat si premierul Victor Ponta au declarat in repetate randuri ca ministrul isi va pierde functia in Guvern in cazul in care va fi gasit vinovat de incompatibilitate.

Presedintele ANI, Horia Georgescu, a confirmat la B1TV ca decizia instantei supreme nu mai poate fi atacata, iar Mircea Diaconu este obligat de lege sa renunte la toate functiile pe care le detine.

„ANI trimite Senatului decizia definitiva pentru a putea lua masurile care trebuiesc luate”, a mai declarat Georgescu, reamintind si ca „mai multi membri ai Parlamentului, senatori si deputati” au fost gasiti in incompatibilitate asemenea lui Mircea Diaconu, pentru ca detineau simultan si functii publice.

In 27 ianuarie 2011, Agentia Nationala de Integritate (ANI) a decis, in urma cercetarilor efectuate de inspectori, ca Mircea Diaconu, senator in Parlamentul Romaniei, a incalcat legislatia privind regimul juridic al incompatibilitatilor. „In urma evaluarii declaratiilor de interese, precum si a altor date si informatii, au fost identificate elemente in sensul existentei starii de incompatibilitate, deoarece, incepand cu data de 19 decembrie 2008 si pana in prezent, domnul Mircea Diaconu s-a aflat in stare de incompatibilitate, intrucat a exercitat simultan demnitatea publica de Senator in cadrul Parlamentului Romaniei, precum si functia de conducere de Director – manager in cadrul Teatrului C.I. Nottara (functie de conducere specifica unei institutii publice locale)”, se arata in documentul inspectorilor.

Unul dintre numele vehiculate ca viitor ministru al Culturii este cel al lui Adrian Iorgulescu, care a mai ocupat această funcție în anterioara guvernare liberală. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.