Acasă Politic Bucuresti: Usoara crestere a salariilor in aprilie

Bucuresti: Usoara crestere a salariilor in aprilie

DISTRIBUIȚI

110755 – 06062012 –  Castigul salarial mediu nominal brut a crescut cu 14 lei in luna aprilie, fata de martie, ajungand la nivelul de 2.140 de lei, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica.

Castigul salarial mediu nominal net a fost de 1.553, in urcare cu 10 lei fata de luna anteriora. Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in intermedieri financiare (4.295 de lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (853 de lei).

Cele mai mari cresteri salariale in aprilie, fata de martie 2012, s-au inregistrat in extractia petrolului brut si a gazelor naturale (27,6%), fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului, activitati de editare si industria metalurgica (intre 15 – 18,5%), extractia carbunelui, fabricarea substantelor si a produselor chimice, transporturi pe apa, repararea, intretinerea si instalarea masinilor si echipamentelor, silvicultura si exploatare forestiera (intre 8 – 11%) si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat, depozitare si activitati auxiliare pentru transport, fabricarea de masini, utilaje si echipamente (5 – 8%). 

Scaderea cea mai accentuata a fost in fabricarea produselor din tutun (31,8%), fabricarea produselor farmaceutice (21,4%), fabricarea altor produse din minerale nemetalice, fabricarea produselor din cauciuc si mase plastice, extractia minereurilor metalifere (intre 5 – 10%), alte activitati extractive, fabricarea calculatoarelor si a produselor electronice si optice, fabricarea de mobila, fabricarea articolelor de imbracaminte, telecomunicatii (3 – 5%).

In administratia publica s-a inregistrat o usoara crestere a salariilor, de 0,7 procente, ca urmare a acordarii de sume pentru diferite sporuri ori a platii concediilor de odihna.

De asemenea, in domeniul sanatatii publice si asistentei sociale, cresterea a fost de 0,5 la suta.

In invatamant, castigul salarial mediu net s-a diminuat cu 1,8% in aprilie fata de martie. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.