Acasă Politic Bruxelles: Propunere legislativă privind gestionarea colectivă a drepturilor de autor

Bruxelles: Propunere legislativă privind gestionarea colectivă a drepturilor de autor

DISTRIBUIȚI

111601 – 08072012 – Î Comisia Europeană va prezenta o propunere de directivă privind gestionarea colectivă a drepturilor de autor și a drepturilor conexe, precum și acordarea de licențe multiteritoriale pentru drepturile asupra lucrărilor muzicale destinate utilizării online pe piața internă.

Obiectivul propunerii este crearea unui cadru juridic îmbunătățit de gestionare colectivă a drepturilor administrate de societățile de gestiune colectivă, în numele titularilor acestora, cum ar fi: autori, interpreți, producători etc. Propunerea conține reguli de îmbunătățire a normelor de guvernanță, transparență și gestiune financiară pentru toate societățile de gestiune colectivă, contribuind astfel la ameliorarea gestionării veniturilor colectate în numele titularilor (creatori) și la strângerea relațiilor de cooperare dintre societățile de gestiune colectivă din UE. Sunt, de asemenea, definite standardele minime, adaptate la mediul digital, în ceea ce privește acordarea de licențe multiteritoriale de către societățile de gestiune colectivă pentru drepturile de autor asupra lucrărilor muzicale utilizate la furnizarea de servicii online, ceea ce permite simplificarea și îmbunătățirea acordării de licențe transfrontaliere.

Modificările propuse vin în întâmpinarea cererii crescânde a consumatorilor de conținut cultural, inclusiv online, și sprijină dezvoltarea pieței unice europene din punctul de vedere al serviciilor bazate pe conținutul protejat de drepturile de autor și drepturile conexe. – www.promptmedia.ro

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.