Acasă Politic Bucuresti: Campanie electorală

Bucuresti: Campanie electorală

DISTRIBUIȚI

Lăzăroiu cerde că Ponta nu mai are multe zile la Palatul Victoria111724 – 12072012 – S-ar putea ca sfârşitul de referendum să nu-l mai prindă pe Victor Ponta în funcţia de premier. Presiunile de la Bruxelles sunt imense. Acolo s-a discutat dacă PSD merită să mai facă parte din Internaţionala Socialistă. Declaraţiile au fost făcute la RFI de sociologul Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidenţial, membru în staff-ul de campanie al preşedintelui suspendat, Traian Băsescu. Ce se va întâmpla dacă majoritatea populaţiei va vota la referendumul din 29 iulie pentru demiterea lui Traian Băsescu, dar consultarea populară va fi invalidată, din cauza prezenţei slabe la urne? Sebastian Lăzăroiu spune că preşedintele suspendat se va întoarce la Palatul Cotroceni.

„Dacă se va întâmpla ce aţi spus şi dacă referendumul e invalid, e invalid. Înseamnă că practic, procesul de suspendare se întrerupe în momentul respectiv şi preşedintele revine la Cotroceni. Moment în care, evident, din ce am auzit toţi, Crin Antonescu va pleca din politică, nu doar de la Palatul Cotroceni, pe care acum cred că-l ocupă abuziv, după o lovitură de palat”, declară fostul consilier prezidenţial.

Sebastian Lăzăroiu crede că şi zilele lui Victor Ponta la Palatul Victoria sunt numărate: „Probabil că nici Ponta nu mai are multe zile la Palatul Victoria. De fapt, să sperăm că Ponta prinde sfârşitul de referendum în funcţia de premier! Presiunile asupra sa de la Bruxelles sunt imense în momentul ăsta. În ochii celor de acolo, el este un plagiator şi un pucist! Are mari probleme chiar cu familia sa politică. Acolo s-a discutat zilele astea în mod serios dacă PSD merită să mai facă parte din Internaţionala Socialistă. Deci Ponta ştie că nu va mai putea să reziste mult acestor presiuni. De aia spun că s-ar putea să demisioneze mai repede decât credeam”.

Referendumul pentru demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu va avea loc pe 29 iulie. Premierul Victor Ponta a declarat miercuri seară, după întâlnirea cu preşedintele socialist al Parlamentului European, Martin Schulz, că se va ţine cont de decizia Curţii Constituţionale (CC). CC a decis că referendumul va fi valid doar dacă vin la urne 50% plus unu dintre românii de pe listele electorale. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.