Acasă Politic Bucuresti: Comisia de Etica da saptamana viitoare verdictul in cazul Ponta

Bucuresti: Comisia de Etica da saptamana viitoare verdictul in cazul Ponta

DISTRIBUIȚI

111519 – 04072012La Universitatea din Bucureşti a avut loc miercuri şedinţa Comisiei de Etică în care s-au stabilit regulamentele şi codurile care vor sta la baza evaluării lucrării de doctorat a premierului Victor Ponta. Comisia de Etică lucrează, în acest moment, la propriul regulament de funcţionare, fiind o comisie nou constituită, fapt care va permite ca săptămâna viitoare să fie evaluată situaţia creată de acuzaţiile de plagiat formulate la adresa dlui Victor Ponta. În şedinţa de astăzi, a fost stabilit corpusul de documente instituţionale (regulamente, coduri etc) care va sta la baza evaluării ce va fi efectuată în continuare de Comisia de Etică şi de către experţii desemnaţi”, se arată într-un comunicat al Universităţii din Bucureşti.

Evaluarea Comisiei de Etică va fi sprijinită şi de consultarea unui număr de experţi din domeniul juridic, atât din România, cât şi din străinătate, se mai arată . Componenţa comisiei de experţi în domeniul juridic va fi stabilită de Universitatea din Bucureşti. 

Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti trebuia să dea un verdict în acest caz, însă membrii comisiei care ar fi trebuit să evalueze lucrarea au stabilit, cu majoritate de voturi, că nu vor face analiza lucrării.După această decizie decanul Facultăţii de Drept, Flavius Baias, şi-a dat demisia. Lucrarea de doctorat a premierului a fost analizată de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, care a stabilit clar că 85 dintre paginile documentului sunt copiate din diverse surse fără citarea sursei. În ziua în care acest Consiliu a analizat lucrarea, prin Ordin de Ministru Liviu Pop, în acel moment interimar la Educaţie, a dizolvat Comisia. – www.promptmedia.ro 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.