Acasă Politic Bucuresti: Ministrul Corlatean considera “grabita” reactia comisarului Reading

Bucuresti: Ministrul Corlatean considera “grabita” reactia comisarului Reading

DISTRIBUIȚI

111506 – 04072012Comisarul european al Justiţiei şi Drepturilor Fundamentale, Viviane Reding, a avut o reacţie politică la evenimentele din România, după ce Comisia Europeană a fost sesizată de Curtea Constituţională. Viviane Reding s-a arătat foarte îngrijorată de atacurile recente împotriva CC. „Pentru mine, un sistem juridic independent şi funcţional este o precondiţie pentru încrederea reciprocă acordată pe plan european”, spune ea.

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, susţine că Bucureştiul urmăreşte „cu atenţie” aceste reacţii.

„Bineînţeles că suntem atenţi la aceste reacţii, chiar dacă sunt pe Twitter, dacă am înţeles bine şi în nici un caz reacţii publice, oficiale. Trebuie explicat într-adevăr mai bine ce se întâmplă în ţară, pentru că pe filiere politice, de grupuri politice, de exemplu PPE, s-au transmis foarte multe informaţii false, foarte multe chestiuni care în esenţă exprimă manipulare. Trebuie explicate bine, pentru că până la urmă, deciziile suverane ale Parlamentului sunt decizii suverane ale Parlamentului naţional. Trebuie explicat că acel tip de acuze privind ameninţări inventate la adresa independenţei instituţiilor gen Curte Constituţională sunt simple alegaţii de natură politică. Or aici eu cred că vom clarifica foarte rapid acest aspecte, pentru că izvorul acestor lucruri se află în starea de blocaj instituţional, de tensiune politică şi de ambiţii şi orgolii, care ţin de o persoană. Încă o dată, dacă în astfel de situaţii, calea dialogului politic nu dă rezultate, există modalităţile constituţionale, parlamentare, democratice, care trebuie să ducă la ieşirea din situaţia de blocaj”, a spus Corlăţean, citat de RFI Romania.

„Astfel de chestiuni puse pe Twitter pot fi o reacţie uneori grăbită. Avem timp în această perioadă să clarificăm şi aspectele pe care le-aţi evocat. Important este ca instituţional să avem un dialog şi vă asigur că-l vom avea cu toţi actorii europeni implicaţi, pentru că nu cred că este de datoria lor să intervină în dispute politice esenţialmente interne. Dar lucrurile astea se clarifică, vă asigur”, a mai declarat ministrul Justiţiei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.