Acasă Politic Bucuresti: Noua sefa a Monitorului Oficial, implicata in santajul pensiilor

Bucuresti: Noua sefa a Monitorului Oficial, implicata in santajul pensiilor

DISTRIBUIȚI

111497 – 04072012Adriana Costescu este, incepand de luni, 2 iulie, noul sef al Monitorului Oficial, numirea sa in functie fiind facuta de catre secretarul general al Guvernului, Ion Moraru. Potrivit site-ului Camerei Deputatilor, Adriana Costescu este seful Departamentului de studii parlamentare si drept comunitar din acest for legislativ. Noua sefa a Monitorului oficial a fost implicata intr-un scandal de santaj legat de Legea pensiilor, aminteste Ziare.com, care publica, in data de 10 septembrie 2010, un material despre dovada de care a amintit Roberta Anastase in sprijinul afirmatiei potrivit careia PSD ar fi fost implicat intr-un santaj al pensiilor. Anastase a acuzat atunci ca social-democratii ar fi cerut de la PDL 127 de miliarde de lei pentru ca Legea pensiilor

sa treaca fara probleme, iar mailul era semnat de noua sefa a Monitorului Oficial, care pe atunci era consiliera vicepresedintelui PSD Valeriu Zgonea.

Desi anuntase ca va da publicitatii mailul in care PSD cerea banii si facea presiuni asupra coalitiei aflate atunci la putere, Roverta Anastase nu a facut acest lucru, insa pe hartiile prezentate la conferinta de presa statea scris: „Cu multumiri, Adriana Costescu”.

Guvernul Ponta a emis, in sedinta de saptamana trecuta, o ordonanta de urgenta prin care a trecut Monitorul Oficial din subordinea Parlamentului sub cea a Executivului. Actul normativ a intrat in vigoare sambata, odata cu publicarea in Monitor.

Procedura este justificata de Guvern prin faptul ca, in ultimii doi ani, au fost publicate anual in Monitorul Oficial aproximativ 3.000 de acte emise de Executiv si doar circa 400 de acte ale Parlamentului, astfel ca se impune „o responsabilizare” a Guvernului in organizarea si functionarea regiei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.