Acasă Politic Bucuresti: O delegatie CEDO merge in Harghita pentru probleme de integrare a...

Bucuresti: O delegatie CEDO merge in Harghita pentru probleme de integrare a romilor

DISTRIBUIȚI

111499 – 04072012O delegaţie a Serviciului pentru Executarea hotărârilor CEDO, condusă de Corinne Amat, şef de divizie, efectuează o vizită în România, la invitaţia MAE. Din delegaţie mai fac parte Laura Ielciu şi Ruxandra Paşoi, experte  în cadrul aceluiaşi serviciu.

Cu acest prilej, au avut loc discuţii privind stadiul executării hotărârilor Curţii de la Strasbourg pronunţate în cauzele împotriva României, incluse în grupurile de cauze privind problematica restituirii proprietăţilor, problema integrării romilor şi chestiunea condiţiilor de detenţie din penitenciarele şi aresturile poliţiei.

Din partea autorităţilor române, au luat parte la discuţii, pe lângă reprezentanţii Direcţiei Agentului Guvernamental pentru CEDO din cadrul MAE,  reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei, Ministerului Finanţelor Publice, Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (referitor la grupul de cauze Străin, privind problematica restituirii proprietăţilor), ai Agenţiei Naţionale pentru Romi, Secretariatului General al Guvernului, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, consilierul de stat al primului-ministru pe problemele romilor, Damian Drăghici (referitor la grupul de cauze Moldovan şi alţii, privitor la problema integrării romilor), ai Ministerului Justiţiei, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi Ministerului Administraţiei şi Internelor (referitor la grupul de cauze Bragadireanu, în ceea ce priveşte problema condiţiilor de detenţie din penitenciarele şi aresturile poliţiei, din România).

În data de 4 iulie, delegaţia CEDO se va deplasa în comuna Plăieşii de Jos – judeţul Harghita, unde vor avea loc discuţii cu reprezentanţii autorităţilor locale direct implicate în executarea măsurilor generale impuse de cauzele Gergely şi Kalanyos şi alţii privind problema integrării romilor.

Acţiunea face parte din eforturile MAE şi ale Agentul Guvernamental al României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de a pune în contact, anual, reprezentanţii Serviciului pentru Executarea hotărârilor CEDO cu autorităţile române cu atribuţii în domeniu, în vederea executării integrale a hotărârilor CEDO pronunţate împotriva României. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.