Acasă Politic Bucuresti: Ponta ii propune lui Basescu sa demisioneze amandoi

Bucuresti: Ponta ii propune lui Basescu sa demisioneze amandoi

DISTRIBUIȚI

111425 – 02072012Prim-ministrul Victor Ponta a vorbit duminica seara de o posibila demisie comuna a sa si a presedintelui Traian Basescu. „Problema cu suspendarea lui Traian Basescu e daca ne lasa Curtea Constitutionala se ajungem sa ii intrebam pe cetateni. Eu am o alta propunere: sa demisionam amandoi, sa mergem la oameni sa vedem ce spun. In mod onest si sincer, putem sa avem o alta cale sa ne intoarcem la oameni: o demisie comuna”, a spus Ponta, la Antena 3. „Oamenii trebuie chemati la vot, pentru ca presedintele trebuie sa inteleaga ca, dupa opt ani, puterea nu este a sa, este a aceluia pe care il vor oamenii. Vine un moment, dupa opt ani si jumatate in care trebuie sa intelegi ca puterea nu este doar a ta, puterea este a celor pe care ii vor oamenii.

Te-au ales in 2004, te-au ales din nou in 2009, nu mai vorbim cum si cate institutii au fost implicate atunci. Acum oamenii nu il mai vor pe Traian Basescu. Presedintele e in situatia ‘daca voi nu ma vreti, eu tot nu plec, eu stau aici si ii distrug pe toti cei care nu sunt de accord cu mine’. Ori asta nu va functiona”, a continuat liderul PSD.

Premierul a precizat ca este pregatit sa faca, oficial, propunerea unei duble demisii.

„Din punctul meu de vedere, daca presedintele accepta, putem amandoi sa ne punem demisia pe masa si sa mergem ca oamenii sa decida prin vot. Alegeri parlamentare si prezidentiale anticipate”, a justificat liderul USL.

Prim-ministrul a precizat ca, daca presedintele nu accepta varianta demisiei, va solicita Parlamentului ca, „incet-incet, sa rezolve” toate problemele dintre Guvern si Presedintie. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.