Acasă Politic Bucuresti: Proiect pentru reducerea consumului de droguri in penitenciare

Bucuresti: Proiect pentru reducerea consumului de droguri in penitenciare

DISTRIBUIȚI

111485 – 03072012 Agenţia Naţională Antidrog (ANA), în parteneriat cu Grupul de cooperare pentru combaterea consumului si a traficului ilicit de droguri (Grupul POMPIDOU) din cadrul Consiliului Europei, anunţă lansarea proiectului regional „Prevenirea abuzului şi traficului de droguri în penitenciare”.

Acesta are o durată de implementare de un an şi are drept scop reducerea riscurilor asociate consumului de droguri în penitenciare, prin dezvoltarea capacităţilor de advocacy (consultanţă), în Bosnia-Herţegovina, Moldova, România şi Ucraina.

Implementarea proiectului este asigurată de Grupul Pompidou – Direcţia de Coeziune Socială, iar parteneri sunt instituţii şi organizaţii neguvernamentale din Bosnia-Herţegovina, Moldova, România şi Ucraina.

În Romania, proiectul este implementat de ANA, în parteneriat cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

Bugetul total este de 15.274 euro, iar contribuţia Ministerului Administraţiei şi Internelor, prin ANA, şi a ANP, este reprezentată de resursa umană, săli de curs, logistică şi echipamente de calcul.

Proiectul „Prevenirea abuzului şi traficului de droguri în penitenciare” are ca obiective principale creşterea conştientizării riscurilor asociate consumului si abuzului de droguri în rândul populaţiei penitenciare şi promovarea unui stil de viaţă sănătos în rândul acestei populaţii. Activitatea principală constă în dezvoltarea şi implementarea unui concurs de afişe cu participarea persoanelor private de libertate, care formează grupul ţintă al acestui proiect.

Principalele rezultate aşteptate ale proiectului sunt: constituirea unei reţele de prevenire a consumului de droguri în penitenciare; adoptarea şi menţinerea unui stil de viaţă sănătos în rândul persoanelor private de libertate; promovarea în rândul factorilor de decizie, a măsurilor de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri, în penitenciare; schimbul de experinţă între specialiştii români şi moldoveni în domeniul tratamentului persoanelor dependente de droguri, în penitenciare (comunităţi terapeutice); îmbunătăţirea cooperării între instituţiile implicate în proiect, în domeniul tratamentului persoanelor dependente de droguri, în penitenciare, la nivel naţional şi internaţional. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.