Acasă Politic Bucuresti: “Protecţia mediului nu ia vacanţă!”

Bucuresti: “Protecţia mediului nu ia vacanţă!”

DISTRIBUIȚI

111972 – 23072012 – Ministerul Mediului şi Pădurilor în parteneriat cu Asociaţia Environ a lansat, luni, în cadrul Campaniei Baterel şi Lumea NON-E seria de întâlniri educative « Protecţia mediului nu ia vacanţă ».

          Evenimentul, prezidat de Ministrul Mediului, Rovana Plumb şi de secretarul general adjunct, Elena Dumitru, precede ediţia 2012 – 2013 a Campaniei « Baterel si Lumea NON-E » derulată în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Garda Naţională de Mediu. Cu această ocazie, elevii premiaţi în cadrul ediţiei 2011 – 2012 a Campaniei Baterel şi Lumea NON-E şi profesorii acestora , au avut ocazia de a discuta direct, într-un cadru mai puţin formal cu Ministrul Mediului, Rovana Plumb, despre importanţa acţiunilor de protejare a mediului şi despre rolul campaniilor de educare, în special a celor privind colectarea selectivă şi reciclarea, în formarea unui comportament eco-activ în randul generaţiei tinere.

          Elena Dumitru, secretar general adjunct în cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor, le-a expus celor prezenţi direcţiile de activitate ale instituţiei, în special cele privind managementul deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi un scurt istoric al programelor de conştientizare în scoli subliniind susţinerea acordată acestora la nivelul Ministerului.

          Seria de întalniri educative « Protecţia mediului nu ia vacanţă » face parte din Campania « Baterel şi Lumea NON-E » iniţiată de Asociatia Environ şi are ca scop principal stimularea elevilor de a se implica în mod activ în proiecte de acest gen prin interacţiunea directă a acestora cu specialişti şi autorităţi de la care pot beneficia de un transfer important de informaţii utile.

          „Astfel de întâlniri contribuie semnificativ la creşterea nivelului de implicare atât din partea elevilor cât şi a profesorilor în campaniile de educare în special in cele privind colectarea selectivă şi reciclarea ceea ce, in final, conduce la crearea unui comportament responsabil privind protecţia mediului atăt în rândul acestora căt şi în cadrul comunităţilor din care fac parte. Iar acesta reprezintă un prim pas către o nouă societate a reciclării” a afirmat Andrei Orban, Preşedintele Asociaţiei Environ.

          Campania naţională de conştientizare, responsabilitate socială şi colectare selectivă „Baterel şi Lumea NON-E” se adresează elevilor din toate ciclurile de învăţământ – primar, gimnazial şi liceal – şi are ca scop principal implicarea atât a elevilor cât şi a profesorilor în realizarea unei reţele naţionale de colectare şi reciclare selectivă (în special a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice – DEEE şi a bateriilor şi acumulatorilor uzaţi). – www.promptmedia.ro

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.