Acasă Politic Bucuresti: Scutire de la plata contributiilor sociale pentru firmele care angajeaza someri

Bucuresti: Scutire de la plata contributiilor sociale pentru firmele care angajeaza someri

DISTRIBUIȚI

111803 – 16072012 – Firmele care vor angaja someri cu varste de sub 25 de ani sau de peste 55 de ani vor fi scutiti, timp de un an, de la plata contributiilor sociale pentru acestia, potrivit unei propuneri a Guvernului, a anuntat luni premierul Victor Ponta. Conditia acordarii acestei facilitati este ca respectivul angajat sa fie pastrat in societate cel putin inca un an dupa aceasta expirarea perioadei pentru care se acorda scutirile.

Masura este doar una dintre cele pe care premierul le va discuta cu Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Mondiala, in timpul misiunii de evaluare care va avea loc dupa referendumul pentru demiterea presedintelui suspendat Traian Basescu. 

Potrivit premierului Victor Ponta, masura a fost propusa deoarece sunt foarte multi tineri care nu isi gasesc un loc de munca sau care lucreaza la negru. De asemenea, persoanele de 55 de ani care sunt in somaj sunt rezultatul, in general, al disponibilizarilor de la stat, si, pentru ca mai au doar cativa ani pana la pensie, nu isi gasesc un loc de munca. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.