Acasă Politic Buzău: Ministerul Mediului: Incendiul de la Romcarbon Buzau a fost stins

Buzău: Ministerul Mediului: Incendiul de la Romcarbon Buzau a fost stins

DISTRIBUIȚI

111451 – 02072012Ministerul Mediului şi Pădurilor a fost informat în luni dimineaţa, de către reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Buzău cu privire la producerea unui incendiu in incinta SC Romcarbon SA, din municipiul Buzău. Societatea este amplasată în partea de vest a Buzăului, pe o platformă industrială unde funcţionează mai multe societăţi comerciale.

La verificarea în teren a comisarilor din cadrul GNM CJ Buzău, s-a constatat că pompierii din cadrul ISU Buzău au izolat zona pe o rază de circa 150-200 metri pătraţi şi desfaşoară acţiunile specifice pentru stingerea incendiului. Incendiul s-a produs la magazia de maturare polistiren expandat, din cadrul secţiei de fabricare folie PS termoformate şi ambalaje din polistiren expandat. La momentul izbucnirii incendiului în magazie existau circa 40 tone de polistiren expandat şi nu se aflau alte substanţe periculoase.      

Pe parcursul incendiului focul nu a ars cu flacără deschisă, ca urmare, în timpul arderii, s-a degajat mult fum, înălţimea coloanei de fum fiind de circa 100m. Încă nu se cunoaşte cauza izbucnirii incendiului.

Incendiul a fost stins în totalitate după aproximativ două ore, de către pompierii din cadrul ISU Buzău, urmând a se lua măsurile care se impun conform legislaţiei de mediu în vigoare.      

Ministerul Mediului şi Pădurilor, prin intermediul GNM – CJ Buzău, va lua toate măsurile necesare şi va dispune sancţiunile în conformitate cu legislaţia de mediu în vigoare, după finalizarea tuturor documentelor de control aferente acestui incident. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.