Acasă Politic Chisinau: Gazoductul Iasi-Chisinau va fi dat in exploatare pana la finele anului...

Chisinau: Gazoductul Iasi-Chisinau va fi dat in exploatare pana la finele anului 2013

DISTRIBUIȚI

111841 – 17072012 – Premierii Victor Ponta si Vlad Filat au semnat, marti, la Chisinau, un acord de colaborare in domeniul securitatii energetice intre Romania si Republica Moldova.Potrivit acordului, cele doua tari vor fi interconectate atat in ce priveste furnizarea de gaz, cat si cea de energie electrica.Pana la sfarsitul lui 2013, va fi dat in exploatare gazoductul Iasi-Ungheni. Acesta va permite livrarea de gaze in ambele directii. Astfel, din 2013, Republica Moldova va putea importa gaze naturale si din Romania.Valoarea proiectului este de 20 de milioane de euro, banii fiind oferiti de Comisia Europeana.De asemenea, cei doi premieri au stabilit ca Romania si Moldova sa colaboreze si in ce priveste alimentarea cu energie electrica.

Doua linii electrice vor traversa Prutul pana la sfarsitul acestui an: Suceava-Balti de 400 kV si linia electrica Falciu-Gotesti de 110 kV.

„Personal sunt bucuros ca am ajuns sa semnam aceasta declaratie comuna care stabileste si termenii concreti in vederea implementarii proiectului din domeniul energetic, ceea ce urmeaza sa asigure securitatea energetica a Republicii Moldova”, a declarat premierul Vlad Filat. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.