Acasă Politic Mai putin de jumatate dintre absolventii de liceu au promovat examenul de...

Mai putin de jumatate dintre absolventii de liceu au promovat examenul de Bacalaureat

DISTRIBUIȚI

111611 – 09072012 – Dezastru la examenul de Bacalaureat. Listele afişate duminică arată că si în acest an majoritatea absolventilor de liceu nu au reusit să treacă examenul de maturitate, cei mai multi situându-se sub linia de promovare a examenului. Potrivit datelor publicate pe edu.ro, după afişarea online a rezultatelor la BAC 2012, rata oficială de promovare este de 43% la nivelul întregii ţări. În majoritatea judeţelor, rata de promovare se plasează sub 50%, iar vârful se înregistrează în judeţul Ilfov unde 85% dintre elevi au picat Bacalaureatul. Şi în Bucureşti, 61% dintre elevi nu au promovat examenul. Anul acesta, la examenul de maturitate au participat aproximativ 180.000 de absolventi de liceu, din promotia 2012, dar si din promotiile anterioare.

Pe baza mediei obţinute la examenul de Bacalaureat se poate face admiterea la universitate Elevii nemultumiti de note pot să conteste rezultatele pe 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00. Acestea se vor rezolva între 10 şi 12 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 13 iulie.

Potrivit ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, rezultatele din 30 de judeţe sunt comparabile cu cele de anul trecut. Ministrul Educaţiei a recomandat tinerilor care nu au promovat examenul să nu descurajeze, întrucât urmează etapa din luna august, iar până atunci va cere şcolilor să organizeze cursuri remediale, urmând să se caute soluţii de plata profesorilor pentru munca suplimentară depusă.

În vederea Bacalaureatului din 2013, ministerul vrea să rezolve problema inadecvării gradului de dificultate a subiectelor la profilele liceelor şi numărul de ore studiate pentru un anume obiect de studiu. „Bacalaureatul diferenţiat este una din măsurile pe care le vom discuta”.

Reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor, structură care reprezintă peste 3 milioane de elevi din toată ţara, spun că este nevoie la BAC de subiecte diferenţiate, în funcţie de profil şi filieră, inclusiv la limba şi literatura română.

„Rezultatele evaluării examenului national de Bacalaureat de anul acesta confirmă nevoia introducerii subiectelor de tip diferentiat în functie de profil si filieră, inclusiv la limba si literatura română. Bacalaureatul diferentiat ar asigura sanse egale elevilor, în ceea ce priveste evaluarea în functie de programa si curriculumul profilului pe care îl urmează.

În acest sens, C.N.E. doreşte să atragă atenţia reprezentanţilor Ministerului Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului cu privire la necesitatea unei reforme reale, structurate, adaptate la realitatea societăţii, care să aibă ca punct de pornire descongestionarea materiei predate la clasă”, spune Georgiana Epure, secretar al Departamentului de Relaţii Externe al CNE. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.