Acasă Politic Bucuresti: Angajat al Penitenciarului Jilava, arestat

Bucuresti: Angajat al Penitenciarului Jilava, arestat

DISTRIBUIȚI

112767 – 28082012 – Un angajat al Penitenciarului Bucureşti – Jilava a fost arestat preventiv pe 29 zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de introducere de bunuri şi obiecte interzise în penitenciare şi luare de mită. În cauză mai sunt cercetate alte două persoane, având calitatea de învinuiţi.

Activitatea infracţională a persoanelor implicate a fost documentată pe o perioadă de 5 luni de către ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Ilfov, reuşindu-se obţinerea de probe certe pentru tragerea la răspundere penală a făptuitorilor. Astfel, s-a stabilit că angajatul Penitenciarului Jilava, în perioada ianuarie-iunie 2012, cu sprijinul unui coleg din penitenciar şi a unui alt bărbat, a introdus bunuri şi obiecte interzise în penitenciar, în schimbul primirii unor sume de bani, respectiv 200 de lei pentru introducerea unui telefon mobil cu încărcător şi 100 lei pentru o sticlă cu băuturi alcoolice.

Pe 24 august a.c. a fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de angajatul penitenciarului, dispunându-se reţinerea sa pentru 24 de ore, iar ulterior Tribunalul Ilfov a admis propunerea de arestare preventivă, cu mandat pe 29 de zile.

Faţă de celelalte două persoane, Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov a dispus cercetarea în stare de libertate. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.