Acasă Politic Bucuresti: Coplata in sistemul sanitar, din toamna

Bucuresti: Coplata in sistemul sanitar, din toamna

DISTRIBUIȚI

112239 – 02082012 – Ministerul Sanatatii va introduce, din toamna, coplata in sistemul sanitar, pacientii fiind obligati sa plateasca intre 4 si 90 de lei, chiar daca serviciul medical se afla in pachetul de baza sau pacientul are asigurare facultativa de sanatate, a declarat, joi, ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi.


„Introducem coplata cu scopul de a limita cererile nejustificate de servicii medicale, de aceea nu o putem introduce in niciun pachet de servicii medicale. De asemenea, dorim sa stopam raportarile fictive de servicii medicale. Coplata se va achita de catre fiecare pacient care are nevoie de un serviciu medical, indiferent de pachetul de servicii de care beneficiaza: de baza, social sau facultativ”, a explicat Cepoi.

Potrivit ministrului Sanatatii, sumele pe care pacientii vor fi nevoiti sa le plateasca vor fi intre 4 – 5 lei pentru medicina primara si intre 40 si 90 de lei pentru serviciile din spitale, in functie de complexitatea serviciilor medicale. „Speram ca aceasta coplata sa poata fi introdusa din toamna acestui an, a mai spus Vasile Cepoi. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.