Acasă Politic Bucuresti: Decizia Curtii Constitutionale a fost publicata in Monitorul Oficial luni seara

Bucuresti: Decizia Curtii Constitutionale a fost publicata in Monitorul Oficial luni seara

DISTRIBUIȚI

112754 – 28082012 – Decizia Curtii Constitutionale privind referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu a fost publicata, luni seara, dupa orele 21.00, in Monitorul Oficial al Romaniei, dupa ce a fost citita in plenul reunit al Parlamentului.

Curtea Constitutionala a constatat ca procedura de organizare a referendumului a fost respectata si a confirmat rezultatele oferite de Biroul Electoral Central, constatand ca la vot nu au participat cel putin jumatate plus unu din persoanele inscrise pe listele electorale permanente, deci refrendumul nu poate fi valabil.

„La data publicarii prezentei hotarari in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, inceteaza interimatul domnului George-Crin Laurentiu Antonescu in exercitarea functiei de Presedinte al Romaniei. De la data publicarii prezentei hotarari in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, domnul Traian Basescu isi reia exercitarea atributiilor constitutionale si legale de Presedinte al Romaniei”, se arata in decizia Curtii Constitutionale.

Intrunirea Parlamentului de luni ar fi trebuit sa fie o simpla formalitate, insa USL a anuntat, initial, ca va boicota sedinta. Dupa doua pauze de consultari, unii senatori si deputati ai puterii s-au intors in sala de plen pentru a asigura cvorumul. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.