Acasă Politic Bucuresti: Deputatul romanilor-americani acuza Guvernul Ponta de exilarea romanilor din diaspora

Bucuresti: Deputatul romanilor-americani acuza Guvernul Ponta de exilarea romanilor din diaspora

DISTRIBUIȚI

112594 – 20082012 – Deputatul din diaspora Mircea Lubanovici a protestat intr-o scrisoare publica adresata Guvernului Ponta pe data de 19 august fata de intentia acestuia de a scoate romanii din diaspora de pe listele electorale, catalogand aceasta actiune ca “o nouă exilare a românilor din diaspora, la fel cum a făcut şi regimul comunist”.

“În calitate de cetăţean român din diaspora, precum şi de reprezentant al românilor din colegiul 3 diaspora în Parlamentul României, îmi exprim totalul dezacord faţă de intenţia exprimată de mai mulţi reprezentanţi ai Guvernului de a exclude cetăţenii români din diaspora de pe listele de vot”, si-a inceput deputatul Lubanovici scrisoarea sa.

In opinia sa, “excluderea cetăţenilor români din diaspora de pe listele electorale reprezintă nu doar o încălcare a legii şi a hotărârilor Curţii Constituţionale, dar denotă o desconsiderare totală şi o sfidare a românilor din afara graniţelor ţării”.

Deputatul considera ca un roman plecat din tara nu este “cu nimic mai putin roman decat un alt cetatean care a ramas in tara”.

Acesta le aduce aminte guvernantilor ca multi romani nu au plecat de bine ce le-a fost in Romania, ci cei din perioada comunista au plecat in exil, iar cei de dupa revolutie au plecat sa isi caute un rost ori sa isi ajute familiile din tara.

“Intenţia Guvernului de a-i exclude pe aceştia de pe listele de vot reprezintă o nouă exilare a românilor din diaspora, la fel cum a făcut şi regimul comunist”, a spus acesta.

Deputatul Lubanovici atrage atentia asupra procesului nedemocratic initiat de Guvernul Ponta prin schimibarea regulilor sub care s-a organizat referendumul, schimband listele de votanti dupa ce procesul electoral s-a incheiat. Aceasta “este o acţiune nedemocratică care a atras deja criticile cancelariilor occidentale. Continuarea acestei atitudini de sfidare a statului de drept şi a principiilor democratice va avea efecte negative asupra României şi a tuturor românilor, indiferent unde locuiesc”, a spus deputatul Lubanovici.

“Mă adresez public solicitându-vă să opriţi acest atentat la democraţia din România şi divizarea poporului român”, a continuat Lubanovici.

Acesta si-a incheiat scrisoarea spunand ca “vă solicit în termenii cei mai categorici să păstraţi românii din diaspora pe listele de vot şi să-i includeţi în numărul total de cetăţeni români cu drept de vot, aşa cum a cerut şi Curtea Constituţională”.

Mircea Lubanovici este unul dintre deputatii diasporei in Parlamentul Romaniei si reprezinta romanii din SUA, Canada si Australia. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.