Acasă Politic Bucuresti: Ponta: “Traian Basescu va fi un presedinte ilegitim, un presedinte al...

Bucuresti: Ponta: “Traian Basescu va fi un presedinte ilegitim, un presedinte al CCR”

DISTRIBUIȚI

112619 – 21082012 – „Cand 87% din cei care voteaza cer inlocuirea unui presedinte ales cu 5 milioane de voturi si demis cu 7 milioane de voturi, vocea poporului a fost clara. Referendumul a fost legitim, decizia CCR trebuie respectata, dar e foarte clar ca Traian Basescu va fi un presedinte ilegitim,

un presedinte al CCR, iar guvernul are obligatia sa fie un guvern al cetatenilor, nu al jocurilor de culise”.

„Decizia CCR este nedreapta, impotriva legilor democratice si a majoritatii absolute, a celor care au votat in mod democratic pe 19 iulie pentru o schimbare de regim politic. Din punctul de vedere al Guvernului, e clar ca referendumul a confirmat vointa poporului roman, ca a fost organizat corect si a fost un succes pentru cei care cred in democratie”, a declarat premierul Victor Ponta la sediul Guvernului.

„Cand 87% din cei care voteaza cer inlocuirea unui presedinte ales cu 5 milioane de voturi si demis cu 7 milioane de voturi, vocea poporului a fost clara. (…) Referendumul a fost legitim, decizia CCR trebuie respectata, dar e foarte clar ca Traian Basescu va fi un presedinte ilegitim, un presedinte al CCR, iar guvernul are obligatia sa fie un guvern al cetatenilor, nu al jocurilor de culise”, a continuat Ponta.

”Azi am realizat si noi ca de fapt nu s-a dorit niciun moment sa se afle cu adevarat cati romani sunt cu drept de vot cu adevarat. Preocuparea CCR a fost de a mai convinge o doamna judecatoare sa treaca in tabara celor care il sustin pe Basescu: S-a realizat acest lucru”, a acuzat Ponta.

„Ne vom prezenta in fata alegatorilor la parlamentare ca USL cu un program foarte clar. As dori sa va anunt ca, tragand invatamintele dupa aceasta experienta care a dovedit ca nu functioneaza regulile democratice, vointa exprimata prin vot poate fi infranta de un singur om, am decis sa propun in Guvern, apoi Parlamentului, o ampla reforma constitutionala care sa asigure pe viitor ca Romania, dupa 1989, nu mai poate fi la bunul plac al unei singure persoane care isi construieste un regim represiv cu care poate lupta impotriva vointei clare exprimate a poporului”, a completat seful Executivului. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.