Acasă Politic Bucureşti: România a început plata datoriilor către FMI

Bucureşti: România a început plata datoriilor către FMI

DISTRIBUIȚI

euro112299 – 06082012 – România plăteşte luni, 6 august 2012, 655 milioane de euro către FMI, prima tranşă din împrumutul de 13,4 miliarde de euro, luat de Guvernul Boc în urmă cu trei ani, de la Fondul Monetar Internaţional.

Următoarele două tranşe vor fi plătite în noiembrie şi în decembrie a.c.. În total, România plăteşte în acest an 1,63 miliarde de Drepturi Speciale de Tragere, reprezentând 1,9 miliarde de euro. Cea mai dificilă perioadă va fi însă anul viitor, când ţara noastră va rambursa 5,2 miliarde de euro. Dintre aceştia, 320 milioane de euro reprezintă dobânda.

După cum se cunoaşte, nota de plată lăsată moştenire de Guvernul Boc se ridică la alte 4,75 miliarde de euro, pentru anul 2014. Suma ar putea fi chiar mai mare la momentul respectiv, din cauză că se calculează în Drepturi Speciale de Tragere, moneda FMI care s-a apreciat considerabil în ultimii ani. România rambursează ultima tranşă din împrumutul luat de la FMI în 2015, 1,4 miliarde de euro. Însă, în acelaşi an, vom începe să dăm înapoi cei cele miliarde de euro împrumutaţi de Guvernul Boc de la Comisia Europeană. Până în 2015, România va plăti în total, doar către FMI, 13,4 miliarde de euro. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.