Acasă Politic Peste 87% dintre romani sunt de acord cu unirea cu Republici Moldova...

Peste 87% dintre romani sunt de acord cu unirea cu Republici Moldova cu Romania

DISTRIBUIȚI

112549 – 17082012 – Rezultatele preliminare ale unui sondaj de opinie efectuat in Romania de Centrul Roman de Studii si Strategii la nivel national, arata ca 87,25 % din cei intervievati sunt de acord cu unirea Basarabiei cu Romania, potrivit Romanian Global News.

La intrebarea “Dumneavoastră, personal, sunteţi de acord cu unirea Basarabiei cu România?” 87,25 % din repondenti au raspuns “Da”, iar 12,75% “Nu”.

Sondajul a fost efectuat în perioada 7-23 iunie 2012 pe un eşantion de 1486 de subiecţi din Romania, iar rezultatele preliminare ale acestuia vor fi facute publice in cadrul conferintei “Reunirea celor doua state germane model de integrare euro-atlantica pentru Republica Moldova, prin reunirea celor doua state românesti” care va avea loc la Chisinau pe 20 august.

De remarcat ca respondenţii nu au avut nici o problemă în a identifica spaţiul despre care au fost chestionaţi: Basarabia. Din acest punct de vedere, in mentalul colectiv al românilor din dreapta Prutului, Republica Moldova are statutul de provincie istorică. Atat raspunsul la intrebare, cat si raportarea la spatiul basarabean contrazice drastic parerile unor politicieni si pseudoanalisti care in diverse ocazii, incercand sa-si acopere lasitatea neabordarii temei, au afirmat ca romanii nu sunt de acord cu reunirea celor doua state romanesti si ca Unirea ar fi o tema reziduala in preocuparile romanilor. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.