Acasă Politic Ungaria: Romania si Ungaria, unite prin arta si vinuri

Ungaria: Romania si Ungaria, unite prin arta si vinuri

DISTRIBUIȚI

112464 – 13082012 – Săptămâna trecută, la Budapesta a avut loc vernisajul expoziţiei itinerante Arta la frontieră, frontiera artelor, organizată

de Fundaţia Herczeg din Timişoara, în parteneriat cu Muzeul Comerţului şi Industriei Turistice Budapesta şi Enoteca de Savoya. Expoziţia a fost organizată în două părţi, vernisajele având loc în două locaţii diferite, în zile consecutive.

La sediul ICR din Budapesta au fost admirate 14 dintre fabuloasele butoaie tranformate de artiştii români în opere de artă. Acestea, împletite cu gustul nobil al vinurilor româneşti de la Petrovaselo, au transformat prima seară într-un moment deosebit pentru toţi cei prezenţi.

La cel de-al doilea vernisaj, de la Muzeul Comerţului şi Industriei Turistice, expoziţia a fost compusă din alte 8 butoaie-obiect, completate cu lucrări de artă (pictură, desen, grafică) şi asociate cu degustare de vinuri ungureşti. La eveniment a fost prezent şi ambasadorul României la Budapesta, dl. E.S. Alexandru Victor Micula.

Acesta este un semnal că oamenii sunt receptivi la nou, la idei originale şi că au dorinţa de a înţelege culturi diferite prin prisma artei contemporane, de a-şi actualiza constant portretul vecinilor de dincolo de graniţă.

Expoziţia va rămâne la Budapesta până pe 14 septembrie, urmând ca mai apoi să ajungă la Szeged, unde va fi vernisată în cooperare cu Institutul Francez şi cu Institutul Italian, o bună ocazie de a degusta vinuri româneşti, franţuzeşti şi italiene. “Pe viitor, dorim să aducem expoziţia acasă, spre a fi expusă într-unul din oraşele româneşti – nu excludem nici Bucureştiul ca posibilă gazdă, dat fiind succesul de care s-a bucurat deja în capitala Ungariei”, a declarat Andrei Herczeg, fondatorul fundaţiei care îi poartă numele şi iniţiatorul acestui proiect artistic. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.