Acasă Politic Bucuresti: Aviz favorabil in Senat pentru modificarea Bacalaureatului

Bucuresti: Aviz favorabil in Senat pentru modificarea Bacalaureatului

DISTRIBUIȚI

112958 – 05092012 – Comisia pentru Educaţie din Senat a adoptat marţi, decizia de modificarea a Bacalureatului, astfel că de anul viitor, elevii vor putea fi examinaţi în mod diferenţiat la examenul de Bacalaureat. Proiectul de lege va fi supus votului,

miercuri, în plenul Senatului.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a propus acest proiect de lege pentru modificarea Bacalaureatului după rezultatele slabe obţinute de absolvenţi în ultimii ani.

„Bacalaureatul profesional, conţinutul este cel al programei de studiu din liceu, nu îi derutează cu nimic. Examenul nu va anula dreptul de a anula bacalaureatul naţional ,” a declarat ministrul, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Vorbim despre introducerea a două tipuri de Bacalaureat: cel naţional şi cel profesional. Astfel, elevii au două şanse: fie să se orienteze spre piaţa muncii, fie spre o facultate.

„Diploma de Bacalaureat profesional pentru cei care se orientează pe piaţa muncii. Angajatorul îi reproşează că nu a fost în stare să ia nici măcar o diplomă de BAC, adică o finalitate liceului. Diploma le atestă competenţele. Bacalauratul profesional va consta în următorul examen: un proiect şi o probă practică şi o lucrare scrisă la educaţia antreprenorială. Pentru că disciplina aceasta o parcurg toţi”, a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Bacalaureatul profesional nu va permite urmarea studiilor universitare, cei care vor obtine o astfel de diploma fiind nevoiti sa intre pe piata muncii. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.