Acasă Politic Bucuresti: Bacalaureatul diferențiat, o mana intinsa absolventilor neinteresati de continuarea studiilor

Bucuresti: Bacalaureatul diferențiat, o mana intinsa absolventilor neinteresati de continuarea studiilor

DISTRIBUIȚI

112892 – 03092012 – Rezultatele slabe obținute de absolvenții de liceu ai promoțiilor 2011 și 2012 la Bacalureat au determinat din ce în ce mai mulți

oficiali să se gândească la acelerarea introducerii Bacalaureatului diferențiat. Ministrul Educației Ecaterina Andronescu a vorbit de mai multe ori despre această posibilitate, iar după afișarea rezultatelor sesiunii de toamnă din acest an a vorbit despre Bacalaureatul diferențiat ca despre o certitudine.

Astfel, la finalul cursurilor liceale, tinerii care doresc să își continue studiile cu cursuri universitare vor putea opta pentru un bacalaureat național, iar cei care vor să intre direct în piața muncii vor putea susține un bacalaureat professional.

”Chiar dacă, prin asumarea răspunderii pe noua Lege a Educației din 2009, s-a optat pentru anul 2016, considerând că elevii nu sunt pregătiți iar introducerea din 2013 a acestui nou tip de examen este o eroare, actualul Guvern și Ministerul Educației dorește să evite repetarea rezultatelor dezastroase din ultimii ani de la acest examen.

Este un efort mare, este nevoie de mobilizare la nivel de minister pentru a concepe modele de texte şi toate celelalte absolut necesare desfăşurării unui nou examen, însă tinerii noștri merită, din plin, să depunem acest effort”, susține Liviu Marian Pop, ministru delegat pentru dialog social, fost ministru interimar al Educației. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.