Acasă Politic Bucuresti: Corina Cretu il apara pe Victor Ponta

Bucuresti: Corina Cretu il apara pe Victor Ponta

DISTRIBUIȚI

113517 – 27092012 – Europarlamentarul Corina Creţu a declarat, joi, că premierul Victor Ponta a avut motive justificate să părăsească şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT),

câtă vreme subiectul recâştigării credibilităţii României a fost introdus special pe ordinea de zi de către Băsescu pentru a genera tensiuni în cadrul şedinţei.

„Gestul de a pune pe ordinea de zi acest punct arată că preşedintele nu este dispus să coabiteze. Imaginea României este un subiect pe care există două păreri. Noi considerăm că preşedintele Băsescu a adus grave prejudicii de imagine distorsionând ce s-a întâmplat peste vară. Pe de altă parte, consider că România are o problemă majoră fiind condusă de un preşedinte care a fost rejectat de 88% din populaţie, dar impus de hotărârea a şase oameni de la Curtea Constituţională şi bineînţeles de presiunile partizane ale unor comisari PPE”, a declarat Corin Creţu, la România TV.

Creţu apreciază că Băsescu ar fi trebuit să reia rolul constituţional de mediator între puterile statului şi să încerce să coabiteze cu guvernul USL. „Acest punct pe ordinea de zi a fost pus deliberat pentru a crea divergenţe. Cred că premierul a avut dreptate, nu cred că a fost invitat la CSAT ca să fie umilit şi nu are de ce să accepte această chestiune. Avem de partea noastră cele 8,5 milioane de cetăţeni care s-au prezentat la vot”, a conchis europarlamentarul social-democrat.

Prim-ministrul Victor Ponta a părăsit, joi, şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, la mai puţin de o oră de la începerea reuniunii. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.