Acasă Politic Bucuresti: Guvernul extinde programul “Laptele si cornul”

Bucuresti: Guvernul extinde programul “Laptele si cornul”

DISTRIBUIȚI

112966 – 05092012 – Guvernul a aprobat miercuri o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.24/2010 privind implementarea programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli.

Ordonanţa de urgenţă aprobată miercuri modifică unele prevederi ale OUG nr. 24/2010 privind Programul de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli, în sensul extinderii şi eficientizării acestuia. Astfel, grupul ţintă se extinde prin includerea clasei pregătitoare şi mecanismul instituit la programul “Laptele şi cornul” va fi aplicat şi în cazul Programului de încurajare a consumului de fructe proaspete, conducând astfel la creşterea gradului de absorbţie a fondurilor UE alocate Programului.

Tot pentru creşterea ratei de absorbţie, OUG stabileşte ca solicitanţii de sprijin financiar să fie exclusiv consiliile judeţene, întrucât consiliile locale nu dispun întotdeauna de structura organizatorică necesară. În fine, pentru a  avea un control asupra calităţii şi cantităţii fructelor distribuite, OUG stabileşte că documentele de recepţie calitativă şi cantitativă se întocmesc şi se aprobă de directorii unităţilor de învăţământ. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.