Acasă Politic Bucuresti: Ministrul Mediului convoacă o întâlnire cu asociaţiile de vânătoare şi ONG-uri...

Bucuresti: Ministrul Mediului convoacă o întâlnire cu asociaţiile de vânătoare şi ONG-uri pe tema ursilor

DISTRIBUIȚI

113324 – 20092012 – Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, a făcut, miercuri, o vizită în localitatea Moroieni, judeţul Dâmboviţa pentru a discuta cu reprezentanţii autorităţilor locale despre gestionarea situaţiei apărute

ca urmare a înregistrării unui nou deces datorat atacului unui urs. La faţa locului, ministrul Rovana Plumb a avut întrevederi cu prefectul judeţului Dâmboviţa, Dragoş Rusu, cu primarul localităţii Moroieni, precum şi cu reprezentanţi ai Direcţiei Silvice şi ai fondului de vânătoare pe raza căruia a fost raportat incidentul, potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului.

            “Am dispus Corpului de Control să facă investigaţii despre gestionarea fondului de vânătoare pe raza căruia a avut loc evenimentul de miercuri. Cei care au în gestiune aceste fonduri de vânătoare trebuie să înţeleagă că dacă nu au capacitatea de a gestiona situţia nu trebuie să-şi mai asume acest lucru pe viitor. Oamenii trebuie să fie protejaţi şi doresc să îi informez că toate autorităţile sunt implicate şi acţionează în acest sens” a declarat ministrul Mediului şi Pădurilor.

            Totodată, Rovana Plumb a anunţat că va convoca pentru luni, 24 septembrie, la sediul Ministerului Mediului şi Pădurilor, o întălnire cu reprezentanţii tuturor asociaţiilor de vânătoare şi ai ONG-urilor care militează pentru protecţia animalelor, pentru a discuta şi a stabili de comun acord cum trebuie procedat de la nivel instituţional în vederea armonizării populaţiei existente în prezent de urşi din România cu numărul optim recomandat în funcţie de habitatul natural de pe raza fiecărui fond de vânătoare în parte.

            “Este foarte important ca iniţiativele bune care vor veni din partea specialiştilor să fie transpuse în lege pentru a soluţiona situaţia actuală a urşilor din România şi nu doresc ca aceste iniţiative să rămână doar undeva pe o hârtie dintr-un sertar birocratic. Trebuie să stabilim criterii clare de identificare a numărului optim de urşi pe fiecare zonă în parte şi pentru aceasta avem nevoie de sprijinul specialiştilor în domeniul silvic şi cinegetic” a subliniat ministrul Mediului şi Pădurilor.

            Ministrul Rovana Plumb a precizat că lucrurile vor intra pe un făgaş normal iar asigurarea coabitării dintre oameni şi mediul sălbatic va trebui să devină un subiect de maximă importanţă pentru toate autorităţile de mediu care au competenţe în acest domeniu instituţional. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.