Acasă Politic Bucuresti: Mircea Diaconu nu isi va da demisia din Senat

Bucuresti: Mircea Diaconu nu isi va da demisia din Senat

DISTRIBUIȚI

113401 – 24092012 – Senatorul liberal Mircea Diaconu a declarat, luni, ca va candida la alegerile parlamentare din 9 decembrie. „Voi candida si candidez exact in acelasi colegiu, si cine are chef sa ma conteste, are o luna sa ma conteste,

si se judeca rapid contestatia lor asupra candidaturii. In subiectul asta, este mandatul existent, nu cel urmator”, a sustinut fostul ministru al Culturii. dupa sedinta Biroul Permanent Central al PNL.

Referitor la incompatibilitatea sa, Diaconu a precizat ca nu isi va da demisia din Senat.

Fostul ministru al Culturii, care se afla in conflict de interese, potrivit hotararii ANI, ar putea sa-si piarda mandatul de parlamentar si sa nu mai poata fi numit intr-o functie publica timp de trei ani, potrivit legii.

Agentia Nationala de Integritate a constatat, pe 27 ianuarie 2011, starea de incompatibilitate a lui Mircea Diaconu, intrucat, „incepand cu data de 19 decembrie 2008, a exercitat simultan demnitatea publica de senator in cadrul Parlamentului Romaniei, precum si functia de conducere de director-manager in cadrul Teatrului C.I. Nottara.

Inalta Curte de casatie si Justitie a decis, pe 19 iunie, definitiv si irevocabil, ca Mircea Diaconu s-a aflat in incompatibilitate intre anii 2008 si 2011, dand astfel dreptate ANI, care daduse o decizie similara pe care Diaconu a atacat-o in justitie. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.