Acasă Politic Bucuresti: Patru pretendenti pentru privatizarea Oltchim

Bucuresti: Patru pretendenti pentru privatizarea Oltchim

DISTRIBUIȚI

113239 – 17092012 –Termenul limita pentru depunerea ofertelor in vederea privatizarii Oltchim a expirat luni, la orele 12.00. Au fost depuse patru oferte de catre Aisa Invest, Chimcomplex, PCC si Dan Diaconescu.

Verificarea si analizarea documentelor de participare la licitatie se va face pana marti, la orele 11.00, cand se va intocmi si afisa, la sediul Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), lista ofertantilor acceptati.

Licitatia cu oferta in plic urmata, daca va fi cazul, de negociere sau de licitatie cu strigare, va fi organizata tot la sediul OPSPI, marti, la orele 12.00, urmand ca, ulterior, sa aflam cine este noul proprietar al combinatului chimic.

Privatizarea Oltchim Ramnicu-Valcea a fost ceruta de creditorii Romaniei – Fondul Monetar International, Banca Mondiala si Comisia Europeana. In acest moment, compania nu mai are resurse financiare nici macar pentru a-si plati salariatii, iar discutiile cu bancile, de saptamana trecuta, in vederea sprijinirii companiei, nu par sa fi dus la nici un rezultat. 

Combinatul chimic are nevoie, in fiecare luna, de aproximativ 40 de milioane de euro pentru a functiona. Insa, din cauza datoriilor, distribuitorul de energie Electrica a anuntat compania ca, incepand cu data de 15 septembrie, opreste furnizarea de electricitate.

Oltchim Ramnicu-Valcea are, in prezent, datorii de 2,6 miliarde de lei, in timp ce pierderile sale din ultimii ani se ridica la 1,2 miliarde de lei.

Potrivit lui Remus Vulpescu, seful OPSPI, pierderile combinatului se ridica la 7 milioane de euro pe luna, din care 3 milioane de euro reprezinta doar salariile.

Statul roman este actionarul majoritar, controland 54,6 % din capitalul social al companiei. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.