Acasă Politic Bucuresti: Ponta acuza PDL de „amnezie colectiva” în ceea ce priveste raul...

Bucuresti: Ponta acuza PDL de „amnezie colectiva” în ceea ce priveste raul facut in Educatie

DISTRIBUIȚI

113405 – 24092012 – Președintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat luni că în rândurile democrat-liberalilor „s-a instaurat un fel de amnezie colectivă” în ceea ce priveşte „răul” pe care aceştia l-au făcut

în sistemul de educaţie românesc.

„Doamnă ministru, cred că nimic nu vă doreaţi mai mult, şi eu nu-mi doresc nimic mai mult, decât să-i aducem pe cei de la PDL să ne spună câte lucruri bune au făcut ei în Educaţie în ultimii ani. Pentru că, nu ştiu, în PDL s-a instaurat o amnezie colectivă – ei vorbesc de parcă în ultimii zece ani nu s-au aflat la guvernare, uitând că legea asta proastă care ne-a adus în situaţia de a înnebuni părinţii şi copiii cu clasa pregătitoare, ne-a blocat universităţile e făcută de ei şi nu e trecută măcar prin Parlament, ci angajată răspunderea. Deci nimic nu e mai bun decât un moment în care să le aduceţi aminte cât rău au făcut în sistemul de educaţie şi vă rog doamnă ministru să nu vă lăsaţi în niciun fel impresionată nici de jigniri, nici de tupeul celor de la PDL”, i-a transmis Ponta ministrului Andronescu.

Premierul a îndemnat-o pe Ecaterina Andronescu, să ia acele măsuri care duc la repararea deciziilor luate în sistem de fosta guvernare.

„Promovaţi în numele Guvernului şi în numele USL acele schimbări care trebuie făcute pentru a îndrepta măcar o parte din aberaţiile care au adus învăţământul românesc pe marginea prăpastiei. Lăsaţi-i să ne insulte, vedeţi-vă de treabă şi reparaţi lucrurile care trebuie reparate în sistemul de educaţie”, a afirmat Victor Ponta în deschiderea reuniunii BPN al PSD.

PDL va depune o moţiune simplă pe Educaţie, în care, conform liderilor PDL, se cere demisia premierului şi a ministrului Ecaterina Andronescu, renunţarea la bacalaureatul profesional şi la mutarea clasei pregătitoare de la şcoală la grădiniţă. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.