Acasă Politic Bucuresti: Ponta vrea ca Pivniceru să numească şefii la Parchetul General şi...

Bucuresti: Ponta vrea ca Pivniceru să numească şefii la Parchetul General şi DNA

DISTRIBUIȚI

113291 – 19092012 – Premierul Victor Ponta a făcut referire, înaintea şedinţei de guvern de miercuri, la chestiunea numirii noilor şefi ai Parchetului General şi al DNA, încurajând-o astfel pe Mona Pivniceru, ministrul Justiţiei,

să aplice o procedură transparentă şi „cât mai departe de influenţe şi controlul politic”, în conformitate cu discuţiile purtate la Bruxelles.

„Doamna ministru, aşa cum aţi discutat cu secretarul general al Comisiei Europene, veţi discuta cu comisarul Reding o procedură transparentă şi deschisă, după care propuneri la CSM şi decizia finală aparţine preşedintelui. Am încredere totală şi aveţi sprijinul nostru pentru a merge pe procedurile pe care le-aţi agreat împreună cu Comisia Europeană”, a declarat premierul Victor Ponta.

Declaraţia sa vine în contextul în care marţi, în cadrul şedinţei plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), mai mulţi membri au inclus pe ordinea de zi un punct, aprobat, care prevede schimbarea procedurii de selecţie a procurorului general al României şi al procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), care să excludă implicarea ministrului Justiţiei din acest proces.

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a declarat, la ieşirea de la şedinţa de plen a CSM, că e posibil să schimbe termenul de depunere a candidaturilor pentru funcţiile de procuror general al României şi procuror-şef al DNA. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.