Acasă Politic Bucuresti: Rus recomanda negocierea

Bucuresti: Rus recomanda negocierea

DISTRIBUIȚI

ioan rus1– 112887 – 03092012 – Fostul ministru de Interne Ioan Rus recomanda co-presedintilor USL „sa negocieze cu Traian Basescu pentru ca alta solutie nu exista”.

„Daca va uitati in cartile de istorie, intotdeauna in aceeasi sedinta de Guvern s-a aprobat declaratia de razboi, dar si componenta nominala a comisiei de negociere a pacii, si unii saraci s-au dus la razboi, altii au negociat pacea. De data aceasta, cu siguranta ca-l sfatuiesc si pe dl Ponta si pe dl Antonescu sa negocieze cu Traian Basescu pentru ca o alta solutie nu exista – solutia razboiului – si am auzit si eu ca ‘hai sa facem inca un referendum”, a spus Rus duminica la Realitatea TV.

Rus a dat ca exemplu tarile Austria si Germania, in care a fost zilele trecute, si a explicat ca acolo „toate macaralele lucreaza, toti oamenii sunt linistiti” si a precizat ca „trebuie sa ajungem si noi la normalitatea asta”, imprumutata de la celelalte state ale Uniunii Europene.

Rus a mai afirmat ca nu s-a opus organizarii referendumului din 29 iulie, dar a explicat, la acel moment, ca un astfel de demers nu putea avea sanse de izbanda, si ca vor fi „efecte perverse” care vor fi „greu de gestionat” atat din interior, cat si din exterior.

Fostul ministrul al MAI a mentionat ca „presiunile” asupra lui Victor Ponta au fost „asa de mari” si premierul „nu a rezistat” acelei etape.

„Ma rog, presiunea asupra primului ministru a fost asa de mare, eu sunt absolut convins ca el a inteles aceste lucruri si il consider un politician de care Romania are nevoie si despre care noi vom vorbi mult timp de acum inainte. Dar nu a rezistat acelei etape. A fost atacat de pe toate partile si cu plagiatul si cu celelalte si atunci ne-am dus in aceasta zona”, a sustinut fostul ministru.

Rus a tinut sa precizeze ca nu are nicio relatie cu Traian Basescu si ca in ultimii cinci ani a discutat cu acesta „cinci – sapte minute”. „In rest nu am avut niciun fel de relatie”, a spus Rus, care a adaugat ca unii jurnalisti au tinut sa il eticheteze ca fiind „omul lui Basescu” deoarece trebuie sa fii omul cuiva „ca sa existi”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.