Acasă Politic Bucuresti: Rus vorbeste din nou despre presiuni

Bucuresti: Rus vorbeste din nou despre presiuni

DISTRIBUIȚI

112952 – 05092012 – Fostul ministru de Interne Ioan Rus sustine ca asupra sa si a fostului ministru delegat pentru Administratie Victor Paul Dobre s-au facut presiuni privind cifrele de la referendumul pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu.

„Credeti ca Dobre si Rus au plecat de fraieri? Rezultatul final este ca Dobre a trebuit sa plece sa vina altcineva”, a spus Rus, marti seara, la Realitatea TV.

Fostul ministru a detaliat modul in care se stabileste baza electorala pentru referendum, pe baza CNP-urilor. De asemenea, Rus a explicat ca natalitatea redusa din Romania ultimilor doi ani a fost compensata de cetatenii din Republica Moldova care au primit cetatenia romana.

„Erau in viata aproape 22.300.000 de CNP-uri. Atatia romani au CNP, din astia n-au implinit 18 ani trei milioane nu stiu cati, raman 18 milioane si ceva de CNP-rui, au drept de vot. Ultimii doi ani de natalitate au fost compensati de o suta si ceva de mii de moldoveni care au primit cetatenie romana. Acuma suntem atatea CNP-uri. De unde sa scoti alte CNP-uri?”, a spus Rus.

In ceea ce priveste, atacurile din partea liderului PNL, Crin Antonescu, Ioan Rus a precizat cu tarie ca nu permite „nici mamei PNL-ului sa ma faca mincinos”.

Crin Antonescu l-a acuzat pe fostul ministru de Interne Ioan Rus ca a procedat incorect si a mintit atunci cand a declarat public ca el a facut presiuni asupra sa.

Ioan Rus a relatat si felul in care a decurs povestea cifrelor de la referendum, declarandu-se dezamagit de colegii sai si de faptul ca vina a picat asupra sa.

Acesta a aratat ca a prezentat listele electorale in Guvern, liste care au fost aprobate si pe care nimeni nu le-a contestat, doar pentru ca dupa referendum, dupa infrangere, diverse persoane au inceput sa spuna ca sunt mai multi sau mai putini romani si ca de vina este ministrul Ioan Rus.

„Cu o luna inainte de referendum, Dobre si cu mine am prezentat in Guvern o prima hotarare prin care s-au aprobat listele electorale. Pe baza hotararii s-au aprobat sectiile de votare, numarul de buletine de vot. Niciun coleg de al meu n-a spus nimic. Se desfasoara referendumul si apoi ca intr-un film cu prosti toti spun ca erau mai multi sau mai putini si e vina lui Rus. Asta cum sa o accepti daca esti rational”, a explicat Rus. 

Fostul ministru a spus ca a discutat cu premierul Victor Ponta, la acea vreme, despre demisia sa din fruntea MAI si ca seful Guvernului nu i-a cerut sa modifice listele, insa s-a inteles ca sunt persoane care doresc acest lucru.

Rus a spus ca el, ca ministru sub incidenta legii, a comunicat ca nu va schimba absolut nimic la listele electorale.

„Am avut o discutie civilizata cu Ponta. Mi-a spus ca foarte multi dintre colegii nostri spun ca s-ar putea modifica ceva. Eu am spus ca atatia suntem in acte, ca ministru care lucrez sub incidenta legii nu modific nimic, dar nici nu mi-a cerut.Domnul Stroe si cu Dusa au dat aceleasi liste ramase de la mine si Dobre, fara nicio virgula schimbata. Am zis: Domn’ premier, cu tot regretul, am plecat. Nu mi-a cerut sa demisionez, mi-a explicat ce si cum, stiam ca din exterior e o presiune pare asupra lui, ca uite ne incurcam in Dobre si Rus astia”, a incheiat Ioan Rus. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.