Acasă Politic Gheorghe Nichita: Traian Băsescu va juca în continuare şi va muta piesele...

Gheorghe Nichita: Traian Băsescu va juca în continuare şi va muta piesele pentru a influenţa votul de la alegeri spre PDL

DISTRIBUIȚI

113318 – 20092012 – Traian Băsescu va fi în continuare un preşedinte jucător şi va muta piesele pentru a influenţa votul de la alegerile parlamentare spre PDL, susţine vicepreşedintele PSD, primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita,

citat de RFI Romania. Cât despre înţepăturile din ultima vreme din interiorul USL, Nichita crede că ele vin de la „cei care de fapt ar vrea dezmembrarea USL, dar nu sunt esenţiale”. „Sunt unii care probabil s-ar gândi că le-ar fi mai bine lor, personal, dacă USL-ul s-ar destrăma”, adaugă el.

Gheorghe Nichita nu crede că „preşedintele Traian Băsescu se va limita doar la a sta deoparte sau a vedea ce se întâmplă în clasa politică, ca un preşedinte nejucător. El va juca în continuare şi va muta cu piesele pe care le are în toamna aceasta, astfel încât să influenţeze votul spre PDL în special”.

Vicepreşedintele PSD e convins că alegătorii nu mai sunt uşor de manipulat: „Populaţia deja s-a pronunţat la referendum şi sunt convins că nu mai e atât de uşor de manipulat de la Cotroceni. Sunt convins că şi preşedintele Traian Băsescu are o dificultate şi-şi dă seama de lucrul ăsta, că nu mai poate să convingă populaţia, aşa cum o convingea în ceilalţi ani şi probabil că va vedea ce se întâmplă şi va muta când va considera de cuviinţă”.

„Sunt încrezător în înţelepciunea poporului şi în raţiunea poporului, pentru că dacă astăzi suferim foarte mult în România, suferim tocmai din cauza faptului că în aceşti ani de zile a fost prea mult scandal şi prea multă ură şi prea multă dezbinare. Greutăţile le puteam învinge dacă eram uniţi”, continuă primarul social-democrat al Iaşiului.

Întrebat cum comentează afirmaţiile unor lideri ai PDL, care se aşteaptă ca USL să se destrame după alegerile parlamentare din 9 decembrie, Gheorghe Nichita a răspuns: „Eu cred că liderii politici ai USL, în special Victor Ponta şi Crin Antonescu, i-am văzut acum şi la Tulcea, la Murighiol, la întâlnirea noastră, au înţelepciunea şi raţiunea necesară ca să stea unul lângă altul, să depăşească momentele dificile care sunt între partidele alianţei, pentru ca într-adevăr acest USL să funcţioneze şi să aibă un program de guvernare coerent pentru următorii ani de zile”.

Întrebat cum comentează înţepăturile care au venit în ultimele săptămâni mai ales dinspre PNL spre PSD, Nichita a replicat: „Înţepăturile sunt la cei care de fapt ar vrea dezmembrarea USL, dar nu sunt fundamentale, nu sunt esenţiale. Să ne gândim foarte bine că sunt două partide foarte mari, cu rezultate foarte bune la locale şi să ne gândim că au şi personalităţi destul de marcante, aceste două partide. Sunt unii care probabil s-ar gândi că le-ar fi mai bine lor, personal, dacă USL s-ar destrăma. Or, cred că interesul despre care discutăm noi acum nu-i cel al lui X sau al lui Y, al lui Nichita sau al lui Orban sau al lui Popescu sau Ionescu (…). Lucrurile au şansă să funcţioneze foarte bine în viitor. Nu că au şansă, vor funcţiona cu siguranţă!”. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.