Acasă Politic Bucuresti: Agricultura, marele beneficiar al rectificarii bugetare

Bucuresti: Agricultura, marele beneficiar al rectificarii bugetare

DISTRIBUIȚI

 – Guvernul a rectificat, pentru a doua oara in acest an, bugetul de stat. Avand in vedere ca materialele fusesera pregatite in cursul saptamanii, sedinta a fost aproape o formalitate. Sumele mai mari – 400 milioane de lei – au ajuns la agricultura. Alte ministere care au primit bani in plus fata de alocarile de pana

acum sunt MAI – 152,5 milioane de lei (din care jumatate vor fi directionati catre bugetul pensionarilor din MAI). Alte ministere care au primit bani in plus sunt Sanatatea, MAE (11 milioane de lei), Educatia (10 milioane de lei), Justitia (45,8 milioane de lei), Dezvoltarea Regionala si Turismul. Printre institutiile carora le-au fost reduse fondurile se numara Senatul, CSM, ICCJ, televiziunea si radioul public, precum si ministerele Culturii (30 milioane de lei), Apararea.

Majorarea bugetelor unor ministere a fost posibilă datorită închirierii benzilor de frecvenţă pentru telefonia mobila şi încasarea, până la finele lunii noiembrie (908.2 milioane lei), menţinerea deficitului bugetului general consolidat la 13.660,0 milioane lei, respectiv 2,2 % din PIB.

Pe cheltuielile bugetului general consolidat suma de 1.354,0 milioane lei alocată suplimentar este destinată, în principal, pentru: 628,8 milioane lei către bugetele locale pentru plată de arierate şi a altor cheltuieli ale acestui buget, 450 milioane lei alocate bugetelor locale în scopul achitării plăţilor restante şi a altor obligaţii de decontare înregistrate în contabilitate ale unor unităţi administrativ-teritoriale şi instituţii publice finanţate integral din bugetele locale, din subordinea acestora, rezultate din relaţii cu furnizorii de bunuri, servicii şi lucrări precum şi din relaţiile cu unele instituţii publice şi 400,0 milioane lei alocate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru combaterea efectelor secetei din acest an şi acordarea de avansuri aferente plăţilor naţionale directe complementare în sectorul vegetal.

In acest an nu mai este posibila o noua rectificare bugetara avand in vedere ca deja au fost operate doua. –

www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.