Acasă Politic Bucuresti: Consiliul National de Integritate someaza Senatul

Bucuresti: Consiliul National de Integritate someaza Senatul

DISTRIBUIȚI

114182 – 25102012 – Consiliul Naţional de Integritate (CNI) cere Senatului să constate încetarea calității de senatorul a liberalului Mircea Diaconu. Potrivit unui comunicat al CNI, trebuie pusă în aplicare ”fără întârziere”

decizia ICCJ de respingere a recursului senatorului Mircea Diaconu împotriva hotărârilor care stabileau incompatibilitatea în care se află parlamentarul liberal.

CNI reaminteşte că rapoartele Comisiei Europene privind MCV recomandă României „să demonstreze existenţa unor rezultate pozitive în ceea ce priveşte pronunţarea de sancţiuni prin care să se dea curs hotărârilor Agenţiei Naţionale de Integritate”, subliniind că „reacţiile insuficiente ale autorităţilor administrative şi judiciare la constatările şi sesizările ANI subminează eficienţa întregului proces de consolidare a integrităţii administraţiei publice şi limitează rezultatele activității ANI”, fiind necesară „o reacţie promptă şi cuprinzătoare a autorităţilor administrative şi judiciare pentru a asigura obținerea de rezultate de către sistemul de integritate în această privinţă”.

CNI este un organism format din reprezentanți ai grupurilor parlamentare din Senat, plus grupul minorităților naționale din Camera Deputaţilor, Ministerului Justiţiei, Ministerului Finanţelor Publice, Asociaţiei Municipiilor din România, Asociaţiei Oraşelor din România, Asociației Comunelor din România, precum şi reprezentanți ai funcționarilor publici.

ANI a cerut, marţi, Senatului revocarea lui Mircea Diaconu. Ședinţa de plen a Senatului în care urma să se discute subiectul încetării mandatului senatorului Mircea Diaconu a fost suspendată de Crin Antonescu, după ce a constatat că nu a fost întrunită prezenţa minină a parlamentarilor. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.