Acasă Politic Bucuresti: Expozitie de masini la Arhivele Nationale

Bucuresti: Expozitie de masini la Arhivele Nationale

DISTRIBUIȚI

114307 – 30102012 – „Ziua Arhivelor”, sărbătorită în fiecare an la data de 31 octombrie, va fi marcată de structura de specialitate a Ministerului Administraţiei şi Internelor printr-o serie de evenimente destinate persoanelor interesate de activitatea Arhivelor Naţionale.

Astfel, în perioada 30 octombrie – 1 noiembrie a.c., la sediul instituţiei se desfăşoară „Zilele porţilor deschise”, ocazie cu care elevii bucureşteni vor vizita depozitele de arhivă şi se vor familiariza cu documente din perioada evului mediu şi epoca modernă. Expunerea documentelor istorice este completată de o expoziţie de maşini de epocă organizată în faţa sediului central al Arhivelor, în data de 31 octombrie a.c.

Miercuri, 31 octombrie, începând cu orele 11.00, se inaugurează un nou ciclu de conferinţe, sub genericul „Poveşti din Bucureşti”, iniţiat de Serviciul Municipiului Bucureşti al Arhivelor Naţionale. Primul invitat este profesorul Andrei Pippidi (Facultatea de Istorie a Universităţii Bucureşti), iar evenimentul se desfăşoară în crama de la Caru’ cu bere, cu sprijinul revistei „Istorie şi civilizaţie”.

Joi, 1 noiembrie, se reia ciclul de conferinţe intitulat „Interferenţe”, prin prelegerea cu tema Mihai Viteazul, războiul cel lung şi „drumul moldovenesc”, susţinută de Ovidiu Cristea (directorul Institutului de Istorie „Nicolae Iorga”). Evenimentul are loc în sala „Aurelian Sacerdoţeanu”, cu începere de la orele 11.00.

De asemenea, la sediul central al Arhivelor Naţionale, persoanele interesate pot vizita expoziţia documentară „Arhivele Satului, 1831 – 1990”, deschisă după următorul program: luni, miercuri şi vineri între orele 9.00 – 15.30, iar marţi şi joi între orele 09.00 – 19.00. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.