Acasă Politic Bucuresti: Institutul Cantacuzino va fi reorganizat

Bucuresti: Institutul Cantacuzino va fi reorganizat

DISTRIBUIȚI

114299 – 30102012 – Reorganizarea Institutului National de Cercetare Dezvoltare in Microbiologie si Imunologie „Cantacuzino”, aprobata marti in sedinta de guvern, presupune pastrarea productiei de vaccinuri

in proprietatea statului, a anuntat subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.

Memorandumul aprobat marti de Guvern constituie un prim pas pentru negocierea si elaborarea altor acte normative care vor duce la reformarea Institutului.

Documentul aprobat marti prevede impartirea Institutului in doua componente: una de productie, care sa se asocieze in parteneriat cu Antibiotice Iasi, si alta care va aparea sub denumirea de „Institutul Cantacuzino” si va detine partea de cercetare si de laboratoare de referinta.

Raed Arafat a mai aratat ca imobilele in care functioneaza la momentul actual cele doua componente raman in proprietatea Institutului, fara sa fie evacuate sau instrainate.

„Alt aspect vizeaza pastrarea fabricarii si productiei de vaccinuri sub autoritatea statului; sa prevedem modalitatea prin care sa nu se ajunga nici la externalizare, nici la privatizare, astfel incat partea strategica sa ramana in autoritatea statului, ca la orice moment apare o situatie sa avem posibilitatea a de fabrica vaccinuri suficiente cand avem nevoie de ele, cum s-a intamplat in situatia pandemiei porcine”, a explicat Arafat.

Subsecretarul de stat a aratat ca in perioada urmatoare se vor purta negocieri cu Antibiotice Iasi si se vor face propuneri pentru realizarea prevederilor memorandumului. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.