Acasă Politic Bucuresti: Presedintele Basescu critica mentinerea restrictiilor de munca pentru romani

Bucuresti: Presedintele Basescu critica mentinerea restrictiilor de munca pentru romani

DISTRIBUIȚI

113975 – 17102012 – Decizia unor state UE de a mentine restrictiile la angajare pentru romani reprezinta o piedica in valorificarea deplina a potentialului pietei unice, a afirmat presedintele Traian Basescu,

marti, in timpul intrevederii pe care a avut-o cu Michel Barnier, comisarul european pentru Piata Interna si Servicii.

„Seful statului a mentionat, in acest context, ca este important ca eforturile Comisiei sa se concentreze si pe respectarea principiului fundamental al liberei circulatii, mobilitatea lucratorilor fiind una dintre resursele principale ale pietei interne. Presedintele Traian Basescu a relevat ca decizia unor state membre de a mentine restrictiile la angajare pentru cetatenii romani pana la finalul anului viitor constituie o piedica in valorificarea deplina a potentialului pietei interne”, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

De asemenea, Basescu a reiterat sprijinul Romaniei fata de obiectivul de consolidare si desavarsire a Pietei Unice, unul dintre cele mai importante avantaje competitive ale Uniunii in plan global. El a salutat eforturile Comisiei Europene de continuare a acestui proces prin adoptarea Actului pentru Piata Unica II.

La randul sau, comisarul Michel Barnier a semnalat necesitatea unor eforturi suplimentare pentru a finaliza negocierile cu privire la propunerile restante din cadrul Actului pentru Piata Unica I.

In ceea ce priveste Actul pentru Piata Unica II, oficialul european a mentionat ca acesta reprezinta un al doilea set de actiuni prioritare dedicate pietei interne, pe care Comisia le considera in masura sa genereze efecte pozitive reale in economie si sa creasca increderea cetatenilor si a mediului de afaceri in Piata Unica si in beneficiile pe care aceasta le poate genera. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.